AnnonceLuk annonce
Fokus på motion med unikke cykelruter i naturen

17-06-2021

Den ene af de tre ruter går til Reersø. Privatfoto

Af Jens Nielsen

PostNord Danmark Rundt 2021 kommer til Kalundborg den 13. august 2021. I den forbindelse vil Kalundborg Kommune gerne øge borgernes bevidsthed omkring motion i sommerferien. Borgerne bliver opfordret til at cykle og udforske den lokale natur.

Kalundborg Kommune, vil gerne sætte et større fokus på motion og de unikke cykelruter, der er i kommunen. Derfor er der udvalgt tre forskellige cykelruter, Asnæs trail-ruten, Reersøruten og Vinruten, som borgere og andre interesserede kan prøve kræfter med og samtidig udforske områderne i kommunen.

De tre udvalgte ruter er mellem 30 og 91 km. lange.

God motion i nye omgivelser

Med dette initiativ ønsker Kalundborg Kommune at opfordre borgerne til at udnytte den rige natur, der er i kommunen, til motion.

”Der er mange sundhedsmæssige gevinster ved at cykle. Man mindsker risikoen for overvægt, forhøjet blodtryk, forhøjet kolesterol, hjerte-kar-sygdomme og forstadier til diabetes. Vi har en rig natur, så det er en oplagt mulighed for at motionere i nye omgivelser”, fortæller Belinda Buch Andersen projektleder for Bevæg dig for livet i Kalundborg Kommune.

Forskellige cykelruter til enhver smag

Der er udvalgt tre cykelruter, som ligger i tre forskellige områder i kommunen. De tre ruter er Reersøruten, Asnæs trail-ruten og Vinruten.

”I Kalundborg Kommune har vi en smuk kystlinje på cirka 160 kilometer, flere grønne skove og andre unikke naturoplevelser. Sommerferien er lige om hjørnet, og vi opfordrer derfor borgerne til at finde cyklen frem og tage på opdagelse i den smukke natur og udforske kommunen”, siger Hans Munk formand for kulturudvalget i Kalundborg Kommune.

Asnæs trail-ruten.

Den første cykelrute er Asnæs trail-ruten. Ruten er 47,8 km lang. Den starter ved Vestre Havnevej i Kalundborg, fortsætter ad Sydhavnsvej, nedad Asnæsvej, forbi Lerchenborg Slot, igennem de vidunderlige skove på Asnæs Skovvej og til Havnemark Strand, som byder på en smuk udsigt over fjorden. Derefter forsætter ruten gennem bl.a. Ugerløse, Kærby og Ubberup.

Reersøruten

Den anden cykelrute er ruten til Reersø, hvor man kan cykle gennem landsbyen med de stråtækte huse, den gamle kro og opleve den smukke landsbyidyl. Ruten er 30,06 km lang, og den starter i Gørlev, forsætter gennem Kirke Helsinge og ender i Reersø.

Vinruten

Hvis man er til vin og billedskøn natur, kan man slutte sin rejse med Vinruten. Cykelruten er 91,4 km lang, og den starter på Røsnæs og fortsætter gennem blandet andet Ulstrup, Kongstrup, Svenstrup, Ubberup Havnsø og ender i Overby Lyng i Odsherred Kommune.

Find de tre cykelryter her


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0