AnnonceLuk annonce
Fokus på krop og sind hos fabriksarbejdere skal modvirke ulykker

11-10-2018

Der var bl.a mindfulness på programmet. Privatfoto

Fabriksarbejderne på Gyproc i Kalundborg smed tirsdag i denne uge, hjelm og sikkerhedssko for at sætte fokus på deres egen krop, trivsel og sundhed – for i en bæredygtig virksomhed er det også vigtigt at passe på mennesket bag maskinen.

Gyproc i Kalundborg, der er ejet af en af verdens største producenter af materialer til byggeindustrien, Saint-Gobain-koncernen, satte i denne uge fokus på miljø, sundhed og sikkerhed. 

179.000 medarbejdere over hele kloden – heraf 150 medarbejdere på Gyproc i Kalundborg, hev en arbejdsdag ud af kalenderen til bl.a. at sætte fokus på kroppen, sindet og sikkerheden på arbejdspladsen.

Fokus på bæredygtighed og på bæredygtig produktion er et must for koncernen, hvilket kommer til udtryk fx i arbejdet med at mindske energiforbruget og genbruge affald.

Men bæredygtighed har flere ben at gå på og handler i høj grad også om mennesker og den enkelte medarbejders trivsel, sundhed og sikkerhed – fordi mennesket bag maskinerne udgør et bærende element i enhver bæredygtig produktion. Og hvis kroppen og sindet er i balance, vil det også have positiv effekt for koncentration og opmærksomheden på blandt andet sikkerhed.

På den såkaldte EHS Day (Environment, Health and Safety) var medarbejdere på Gyproc, samlet i workshops, oplæg og træning på området – medarbejderne brugte dagen på trivsel, mindfulness, miljøforhold med fokus på energi og CO2, håndskader og risiko for skader i forbindelse med færdsel (snublerisiko).

Dette grundlæggende fokus, der havde særlig opmærksomhed på EHS dagen, kommer i det daglige til udtryk i lokale indsatser, som gennem årene har ført til, at antallet af hændelser og mindre ulykker i Norden og Baltikum er faldet med ca. 80 procent over de seneste 10 år. Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0