AnnonceLuk annonce
Fokus på den lokale velfærd

19-01-2019

Poul Erik Christensen, formand for LO Kalundborg, opfordrer alle interesserede til at være med på velfærd/samarbejdskonferencen, som forbundet inviterer til sammen med Kalundborg Lærerkreds. 

kontakt@tv-kalundborg.dk

LO og Kalundborg Lærerkreds bag nyt initiativ, hvor der er fokus på den lokale velfærd. Kommunalbestyrelsesmedlemmer fra Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten ønsker inspiration til det videre politiske arbejde i Kalundborg Kommune, og alle interesserede er velkomne, når de afholder konference med fokus på det lokale velfærd.

Hvordan står det egentlig til med den lokale velfærd i Kalundborg Kommune? Det vil LO Kalundborg gerne have borgernes mening om foruden meget andet, og derfor inviterer man til velfærds/samarbejdskonference sammen med Kalundborg Lærerkreds.

Den holdes tirsdag den 29. januar klokken 17 hos 3F på Nytorv 8 i Kalundborg, og det er Bente SorgenFrey, FTF, der byder velkommen.  

Alle interesserede er velkomne til at være med, og der bliver lejlighed til at møde både de socialdemokratiske medlemmer af kommunalbestyrelsen foruden SF og Enhedslisten. De vil alle være med i diskussionerne, som vil spænde over områder som børn og familie, miljø, sociale forhold og arbejdsmarked/overenskomster.  

Emnerne bliver drøftet i arbejdsgrupper, og det er planen, at de forskellige grupper fremlægger forslag til fremtidige aktiviteter. 

”Konferencen er en oplagt chance for alle interesserede til at være med til at præge det videre arbejde i kommunalbestyrelsen, som Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten fører. Konferencen er også et bidrag til at få mere liv i de politiske diskussioner både i kommunalbestyrelsen og mand og mand imellem. Det er som om der ligger en dyne over diskussionerne, og det er ikke godt for det lokale demokrati,” siger Poul Erik Christensen, formand for LO Kalundborg. 

Han fremhæver, at man sagtens kan deltage i mødet uden at være medlem hos de involverede partier. Hensigten er nemlig mest af alt, at politikerne skal inspireres i deres arbejde, og de menige vælgere får lejlighed til at komme til orde.Og så mener Poul Erik Christensen i øvrigt, at politikerne i dag kaster sig over alt for mange af de letkøbte emner, i stedet for at beskæftige sig med de væsentlige sager, som kan gøre en forskel for mange mennesker. 

Grundlæggende vil han, før konferencen, gerne slå fast, at det er erhvervslivet, som indirekte tjener penge til velfærden, og derfor er det antallet af arbejdspladser som er baggrund for, hvor mange skattekroner, der er til rådighed. 

”Tingene hænger sammen, og her i Kalundborg Kommune får vi flere penge i kommunekassen, fordi vi har de store industrier. Og nu får vi mulighed på konferencen til at høre, hvad vi får for vores skattekroner. Det koster at have et velfærd, og der skal jo prioriteres. Nogle borgere mener ét og andre vil hellere satse pengene et andet sted, men trods uenighed, skal vi alle huske, at det skal være de svageste borgere, der er udgangspunktet,” lyder det fra Poul Erik Christensen. 

Selv har han fokus på de mange unge i kommunen, som ikke har nogen uddannelse og væsentlig skolegang. Han ønsker, at kommunen optimerer indsatsen for at få den gruppe ud på arbejdsmarkedet, så de får et arbejdsliv og kan bidrage til fællesskabet.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0