AnnonceLuk annonce
Første skoledag i nye omgivelser

12-08-2019

Privatfoto

I dag har kommunens elever i 10. klasse haft første skoledag. En skoledag i helt nye omgivelser på Allikelund Gymnasium.

Eleverne kommer fra hele kommunen, og det var tydeligt at mærke, at der var en udpræget generthed blandt de 64 elever i 10. klasse, som nu kaldes K10. 

Det ar ligeledes første skoledag for Allikelunds øvrige nye elever til henholdsvis erhvervsuddannelserne og gymnasieuddannelserne EUX og HTX.

Det var derfor en dejlig stor forsamling, som rektor Karen Marie Bach Christensen kunne byde velkommen til. Ved velkomsten gav hun også ordet til lærerne, som kort kunne præsentere sig. ”På Allikelund går vi op i, at alle hurtigt føler sig tilpas og trives. Det er nemlig helt afgørende for, at de også kan lære noget,” påpeger Karen Marie Bach Christensen.

I morgen kommer alle fortsættereleverne samt eleverne fra Absalon, som lige nu også holder til på Allikelund.

”Denne uddannelsesmæssige mangfoldighed er en kæmpe gevinst for Allikelund og for hele byen. Det er med til at understøtte et spændende og inspirerende ungdomsmiljø”, fortæller gymnasiedirektør i EUC Nordvestsjælland Malene Grandjean.

Et tiende skoleår som en unik mulighed

Et ekstra skoleår er en unik mulighed for de unge. Mange vælger det for enten at blive afklaret i forhold til uddannelsesvalg eller for at udvikle sig fagligt, socialt og menneskeligt. K10 er på ingen måder en gentagelse af de, som de unge har oplevet i folkeskolen. Tværtimod. Det er et år med linjefag og valgfag, som man kender fra efterskoler. Her er der blot mulighed for at bo hjemme, og så er det gratis. Der er eksempelvis en linje, der hedder ”Friluftsliv”, hvor der er interessante oplevelser i naturen, fysisk aktivitet og meget mere. Der er også en linje, der hedder ”Flytteklar”. Her bliver de unge klædt på til øget selvstændighed og dermed voksenlivet.

Om kort tid går EUC Nordvestsjælland sammen med lærerne på K10 i gang med at arbejde for det fremtidige koncept for 10. klasse i Kalundborg Kommune.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

14864