AnnonceLuk annonce
Første skoledag for K10

10-08-2020

Første skoledag for K10 på Allikelund Gymnasium. 

kontakt@tv-kalundborg.dk

I går havde Allikelund, lige som så mange andre gymnasier og skoler, første skoledag efter 6 ugers sommerferie, og i år er elevtallet på K10 steget med 15 pct.

Præcis klokken 9 mandag bød rektor Karen Marie Christensen velkommen til alle de nye elever på K10. De søde, glade unge mennesker med solskin i håret og glimt i øjet fyldte kantinen på Allikelund Gymnasium. I år har endnu flere elever valgt K10, hvor elevoptaget er steget med over 15% siden sidste skoleår. 

”Vi er rigtig glade for, at flere unge i Kalundborg Kommune har valgt at tage et år i 10. klasse hos os. Vi har virkelig meget at byde på. De unge mennesker, som afsluttede K10 i sommer, har netop oplevet både den personlige og faglige udvikling, som K10 bidrager til. De oplevede, at de blev mere voksne og fik mere tro på sig selv,” siger rektor på Allikelund Gymnasium, Karen Marie Bach Christensen. På K10 kan de nystartede elever se frem til undervisning i de tre grundfag: dansk, engelsk og matematik. Alle elever skal til eksamen i alle tre fag både mundtligt og skriftligt. Derfor er der afsat en del tid til at træne eleverne, så de får gode oplevelser af at gå til eksamen, som de kan tage med videre i deres undervisningsforløb. Derudover har alle elever linjefag hver tirsdag, hvor de selv vælger et af fire mulige linjefag, som de ønsker at fordybe sig i hen over skoleåret. Ud over en hel tirsdag med linjefag, har eleverne på K10 også en række valgfag. Det betyder, at eleverne hver torsdag eftermiddag bl.a. arbejder med psykologi, filmanalyse, science show, løvens hule og mange andre valgfag. Til forskel for klassiske valgfag skifter eleverne fag flere gange om året, hvilket giver dem mulighed for at afprøve en række forskellige fag.

Som noget nyt i år har K10 både en mentor og en studievejleder tilknyttet. Desuden har UU også kontor på Allikelund Gymnasium. Der er således tilknyttet en række forskellige fagpersoner, som sammen skal bidrage med at skabe den bedste udvikling for alle elever.

”Vores fornemmeste opgave her på Allikelund Gymnasium er at klæde de unge i K10 på til at blive dygtigere fagligt, men også at vise eleverne alle de mulige ungdomsuddannelserne, der er her i Kalundborg. Desuden skal vi anspore eleverne til at få valgt en retning, som de både har evnerne til og interesse for. Allikelund Gymnasium har den fordel, at vi ikke blot har et dygtigt fagteam omkring K10-eleverne, men at der også er mange andre uddannelser i huset, hvilket betyder, at K10-eleverne har let adgang til undervisere, der brænder for meget forskellige fag, og som har meget forskellige erhvervserfaringer med i bagagen,” slutter Karen Marie Bach Christensen.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0