AnnonceLuk annonce
Unge hockeytrænere vinder pris

19-03-2017

Mathilde Mosdal Andreasen og Emilie Dahl Eriksen har modtaget Udviklingsprisen 2016. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

De to unge hockeytrænere, Emilie Dahl Eriksen og Mathilde Mosdal Andreasen, begge Kalundborg, har modtaget udviklingsprisen 2016 fra Dansk Hockey Union.

Formand for Kalundborg Hockeyklub, Bettina Dahl Eriksen, havde i denne uge indkaldt alle ungdomsspillere samt forældre med påskud om, at det nye spillertøj skulle præsenteres, men der var også en skjult dagsorden, for midt under træningen trådte en repræsentant fra Dansk Hockey Union ind på banen, og Emilie og Mathilde blev kaldt frem for at modtage ’Udviklingsprisen 2016’, en pris der gives for det fantastiske arbejde de to piger har ydet med etablering af konceptet ’Hockey og Leg’.

Udviklingsprisen gives til en person, der har udmærket sig ekstraordinært ved virkelyst og motiverende og engagerede udviklingsarbejde i dansk hockey.

Emilie Dahl Eriksen og Mathilde Mosdal Andreasen var godt klar over, at de var indstillet til prisen, sammen med otte andre i Danmark, men ingen tvivl om, at de to unge piger, der er 15 og 16 år, blev meget forbavsede og glade, da de modtog den flotte pris.

”På trods af deres unge alder, har de to piger skabt et hockeymiljø for børn, hvor de med kreative tanker gør hockeysporten til en leg, og hvor et stærkt socialt fællesskab - og et fokus på børnenes motoriske udvikling er nøgleelementet til konceptets succes”, står der bl.a. på diplomet.

Emilie og Mathilde er indstillet til prisen, efter at de sidste år startede et helt nyt koncept op i Kalundborg Hockey Klub, nemlig Hockey og Leg for de 3-6/7 årige, som viste sig at blive en succes. Faktisk løber der nu 11 små spillere rundt hver onsdag til træning, og for KHK har det haft en enorm betydning, som der nu kan bygges videre på. Det er godt gået af to piger på dengang 14 og 15 år (nu 15 og 16).

De har taget et initiativ og sammen med klubben ført det ud i livet, på trods af deres unge alder. De får leget hockeyen ind hos børnene, og er helt eminente til at håndtere børn og formidle budskab, så det er sjovt at lære at spille hockey.
En medlemstilgang på 11 (på kun et hold) på under et år er stort, ikke bare hos Kalundborg Hockey Klub, men også i unions regi.

Udviklingsprisen blev uddelt først gang i 2005, og Bettina Dahl Eriksen, formand i Kalundborg Hockey Klub, modtog den i 2011.

Pengedonation fra tidligere medlem

Med til prisoverrækelsen i Kalundborghallen, var også Poul Johan Jensen, der tidligere har været medlem af Kalundborg Hockey Klub. Han forlod klubben helt tilbage i 1966 for at flytte til Valby, men i denne uge var han tilbage i sin gamle klub, hvor han medbragte en flot donation.

Poul Johan Jensen startede med at spille fodbold på Gisseløre for 61 år siden, uden den store succes.

”Jeg opfattede det nærmest, som ’dem du ikke må lege med’, og min bror opfordrede mig til i stedet at spille hockey, og fra den første dag følte jeg faktisk, at det var familien. De tog imod en, de snakkede til en, de lærte en noget. Jeg kan godt huske, hvad Kalundborg Hockey Klub gjorde for mig, og nu har jeg mulighed for at give noget igen”, siger Poul Johan Jensen til de fremmødte spillere og forældre.

De to unge prismodtagere fik herefter overrakt 2.000 kroner, mens der til Kalundborg Hockey Klub var en flot donation på hele 10.000 kroner.

”Jeg har besluttet mig for, at jeg vil give et lille beløb, og så håbe på, at klubben kan få et seniorhold igen, og at jeg kan nå at opleve, at de bliver danmarksmestre”, slutter Poul Johan Jensen.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0