AnnonceLuk annonce
Flot forvandling af Møllebakken

23-11-2016

Møllebakken åbnes op så der bliver udsigt ned over byen og havnen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Møllebakken i Kalundborg gennemgår i øjeblikket en stor forandring, der fældes træer og buske og åbnes op, en flerårig plejeplan er sat i gang.

Dem som færdes på Møllebakken har nok lagt mærke til at flere mænd med store motorsave og maskiner er i gang med at fælde træer og buske, for nogle ligner det en motorsavs massakre, men der er en mening med galskaben.

Møllebakken blev fredet i 2009, nu er der i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet lavet en plejeplan som lige er blevet godkendt, derfor er arbejdet sat i værk, et arbejde der går ud på at reetablere området som det var i ’gamle dage’, dvs at der skal åbnes op så udsigten ud over byen og havnen bliver mere tilgængelig.

”I mange år er det kun det mest nødvendige der er blevet gjort, stier, buske og græs er blevet holdt så folk kunne færdes her, men der er ikke sket en udtynding af træerne, og nu er der en hel del selvsåede træer som er blevet alt for store”, fortæller Rasmus Berg, Skov- og Landskabsingeniør ved Vej og Park under Kalundborg Kommune.

Flere store træer er faldet for motorsavene, alene for at det skal give luft til de træer som bevares, på den måde kan trækronen få lov til at udvikle sig.

Tre træer er kun blevet topkappet, hvor stammerne får lov til at stå, tilbage, bl.a. for at insekterne kan gå i dem, til glæde for spætten. Tre meter af stammen som er skåret ned får lov til at blive liggende ved siden af træet, så kan brugerne af Møllebakken bruge stammen som bænk.

Mange af de steder hvor buske og træer fældes vil der blive plantet nye buske og mindre træer, så der bliver mere harmoni i beplantningen.

Udsigtspunkter

I gamle dage var der mange udsigtspunkter på Møllebakken, nu genskabes de igen ved at de alt for høje træer og buske fældes og der sættes nye bænke op 12 forskellige steder på Møllebakken, den første prototype er sat op.

Nye bænke

For rigtigt mange år siden blev der sat bænke op på Møllebakken af Kalundborg Forskønnelsesforening. I fundamentet er støbt KF, for Kalundborg Forskønnelsesforening, og de gamle fundamenter bliver renoveret og får lov at blive stående og så monteres der nyt træværk.

Bænkene er lavet af arbejdsløse som er i nytteindsats.

”Det vil helt sikkert trække flere folk til når vi får åbnet op, nu bliver det en oplevelse at komme her, når man går her nu er det jo lukket land, og det er det vi prøver at ændre”, fortæller Rasmus Berg.

Den nye plejeplan for Møllebakken er flerårig, men allerede nu kan der opleves store forandringer.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0