AnnonceLuk annonce
Flot 2. plads til Røsnæs

28-10-2019

Mogens Anholm og Troels Birk Kristoffersen fra Røsnæs Udvikling- og Beboerforening. Privatfoto.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Der var lokal hæder, da Landdistriktsprisen her til formiddag blev uddelt ved Landdistriktskonferencen i Vingsted. Røsnæs Udvikling & Beboerforening løb med 2. præmien i et stærkt felt, hvor ikke mindre end 39 virksomheder, foreninger og enkeltpersoner var indstillet.

Landdistriktsprisen uddeles én gang om året, og hylder gode initiativer og lokale kræfter rundt om i landet. For at vinde Landdistriktsprisen skal man udvikle lokalsamfundet, skabe samarbejde og netværk, have skabt effekt for lokalsamfundet, og endelig have demonstrationsværdi for andre lokalsamfund. Som den eneste kandidat øst for Storebælt var Røsnæs Udvikling og Beboerforening med blandt de fem finalister, og det blev til en flot 2. præmie. 

”Det er et stort skulderklap for det arbejde, vores forening i mange år har gjort for at gøre Røsnæs til et attraktivt område for både beboere og turister. Vi er også glade for, at vores samarbejde med Kalundborg Kommune blev fremhævet i dommerkomiteens begrundelse, for det er det brede samarbejde, der skaber de bedste resultater ude i lokalsamfundene,” fortæller formand Troels Birk Kristoffer fra Røsnæs Udvikling & Beboerforening. 

Røsnæs Udvikling & Beboerforening  har i årenes løb rejst mere end 19 mio. kr. til de mange forskellige projekter, der er bundet op på en samlet vision. Også hos LAG Midt-Nordvestsjælland var der glæde at spore. LAG har nemlig været med til at støtte flere af de projekter, der er gennemført på Røsnæs i de senere år. Det glæder bl.a. det maritime aktivitetshus, kajakhotellet og bestræbelsen på at gøre Røsnæs til det førende vindistrikt i Danmark ved at støtte flere af vingårdene. 

”Det er dejligt at se, at vores projekter også ud fra en national målestok ligger helt i toppen,” siger formand Flemming E. Larsen fra LAG Midt-Nordvestsjælland.

Landdistriktsprisen blev i øvrigt vundet at virksomheden Strandet fra Nørre Vorupør, der indsamler og genanvender havplast fra den jyske vestkyst.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0