AnnonceLuk annonce
Flexjob og daglig leder

26-01-2017

Malermester Bo Almlev og daglig leder Mette Hansen foran Leif Jensen Malermester & Skala Farvehandel på Holbækvej i Kalundborg.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Bo Almlev overtog Leif Jensen Malermester & Skala Farvehandel på Holbækvej i Kalundborg for fire år siden, og flyttede for to år siden forretningen til Holbækvej, hvor man samtidig valgte at ansatte Mette Hansen, der er i flexjob, til at drive farvehandlen til daglig, hvilket dog betyder, at den ikke har åben så mange timer, som flest forretninger har. Men kvaliteten på malingen er god, og prisen fair.

”Da vi flyttede forretningen, ansatte vi Mette, der nu står der fast 15 timer om ugen, da hun er på flexydelse. Jeg stod selv i butikken før, og jeg gjorde os da mange overvejelser om jeg skulle have en på fuld tid eller deltid, men kom frem til, at på denne måde kunne vi få en i flexjob i job, og det ville nok passe meget fint mht. tiderne i forretningen også. Det er vel ikke helt normalt, at have åbent kun 15 timer om ugen i forretningen, men det fungerer nu meget godt, og det er en lille virksomhed med gode faste kunder, der er vant til, at det kører lidt anderledes, hvilket det også gjorde, da Leif Jensen havde forretningen, idet de boede ved butikken og således åbnede, når der var kunder. Det kan vi ikke helt gøre, men det går alligevel, og vi har god maling til rimelige penge,” siger Bo Almlev, der i dag ejer Leif Jensen Malermester & Skala Farvehandel.

Bo Almlev er selv uddannet maler, men bruger i dag sin tid på administration, da han også har en malermesterforretning og farvehandel i Herlev, hvor han er fra og stadig bor i dag. Derudover ejer han også en webshop.

”Jeg har fået en firma mere – geografisk et andet sted, og det fungerer fint med Mette som daglig leder, og svendene klarer sig også fint alene herude, og jeg er her jo også indimellem. Det har været fint, og vi har ikke oplevet noget negativt ved at få en forretning i det, som mange ynder at kalde udkantsdanmark. Vi overtog svendene, og ansatte Mette, og kunderne har været trofaste plus vi har fået nye. Tanken dengang var jo netop et generationsskifte, hvor folk kunne beholde deres job, og hvor kunderne blev, og det synes jeg, at vi er lykkedes med,” siger han.

Mette Hansen er 37 år, og har piskesmæld. Hun blev visiteret til flexjob i oktober 2012 efter syv års kamp, og hun er lykkelig for sit job i dag, da hun ved, at flexjob ikke hænger på træerne.

”Jeg havde mit cv på jobcentrets database, og Bo kontaktede mig, fordi han havde set det. Jeg har erfaring fra både byggecenter og farvehandel, men det er svært at finde flexjob. For mig er det enormt vigtigt at have et job. Det er en form for bekræftelse i, at jeg stadig kan noget, hvis jeg bare går derhjemme, giver det bare mere tid til at tænke over skavankerne. Man får det bedre, når man yder noget, man er en del af samfundet og bidrager. Derudover er jeg glad for det ansvar jeg er blevet betroet – jeg er meget glad for mit job, og det er virkelig rart at have en chef, der forstår ens udfordringer,” siger Mette Hansen.

Kvalitetsmaling til fair penge

De små forretninger kæmper dog en daglig kamp med de større, hvilket der jo ikke er noget nyt i, og hvilket gør sig gældende i mange brancher i dag. 

”Men faktisk er priserne hos os billigere end mange andre steder i byen, og vi fører et kvalitetsprodukt. Vi fører mærket ’Beck & Jørgensen’, der ligger på niveau med flügger og Sadolin. Vi er storkunde, og får gode priser, hvilket er til gavn for vores kunder. Alle skal kunne være med, også selvom, at vi snakker kvalitet. Vi vil da heller ikke male med dårlig maling selv, og man skal netop købe kvalitetsprodukter hos dem, der har forstand på det. Vi er jo en specialforretning, ligesom en bager eller en slagter er det,” understreger Mette Hansen.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0