Flertallet sidder på hænderne og lader børnene i stikken.

Læserbrev:

Flertallet sidder på hænderne og lader børnene i stikken.

Ved 2. behandlingen af budgettet i Kalundborg, var det sørgeligt at opleve den totale mangel på vilje, flertallet har, til at løse det akutte behov, der er for at investere i børnene i kommunen.

Borgmester Martin Damm forklarede, hvorfor det er en dårlig ide at sætte penge af til bedre normeringer i daginstitutionerne. Ifølge Borgmesteren er det bedre at vente til Regeringen kommer men sin finanslov, der måske giver penge til bedre normeringer. Han siger det bliver dyrt for Kalundborg Kommune – og ja det bliver sikkert dyrt. Det skyldes jo de manglende investeringer i flere pædagoger gennem årerne. Den regning har vi i oppositionen samlet op, og begyndt at betale af på med vores budget.

Ole Glahn fra de Radikale siger direkte, at han har hørt at Regeringen i finansloven vil sende penge til børnene. Og så er der ingen grund til, at vi gør det, siger han og tilføjer, vi mener der er behov for det. I Socialdemokratiet er vi enige i, at der er behov for de investeringer, derfor sætter vi penge af til bedre kvalitet for børnene. Vi tager ansvaret og overlader det ikke kun til Folketinget.

I Socialdemokratiet har vi, sammen med den øvrige opposition, ønsket at investere i bedre normeringer, 5 mio. om året de næste 4 år. Hvis Borgmesteren fortsætter med at hævde, at det ikke hjælper noget som helst, er problemet jo noget større end første antaget. Så derfor spørger vi. Er normeringerne så dårlige, at ikke engang 20 mio. over de næste 4 år ikke retter op på problemerne? Hvis det er tilfældet, er det da bare om at komme i gang med de investeringer. Bare fordi problemet er blevet stort, skal vi da ikke ignorere det og kun sende pengene til ældreområdet, som DF lægger op til. DF og Peter Jakobsen vil have at det skal være trygt at blive gammel i KK. Vi synes også det skal være trygt at vokse op i KK.

Borgmesteren fortalte i detaljer om spenderbukserne, og at syningen var lige ved at sprække, så mange penge var sat af i budgettet. Derfor er det da endnu mere uansvarligt, at børnene slet ikke er en del af de bukser. Det er uansvarligt i forhold til de fremtidige generationer.

Tidligere har Karl-Åge Hornshøj, formand for børn-og familier, udtalt at vi har meget lav forældrebetaling i daginstitutionerne sammenlignet med vores nabokommuner. Han udtalte, at det er fordi vi gør os umage for ikke at have for mange udgifter for vores borgere! I KK betaler forældrene det maksimale man må betale, nemlig 25 % af prisen. Så det er ikke fordi vi tager særligt hensyn til borgernes pengepung, men fordi vores institutioner er så billige – altså vi sætter ikke særlig mange penge af i forhold til vores nabokommuner. Det betyder jo noget for normeringerne, at vi ikke sætter mange penge af.

Børn skal have voksne nok omkring sig. De skal have hjælp til at udvikle sig. Derfor kan vi ikke være bekendt ikke at sørge for, at der er nok kompetente voksne omkring vores børn. Det vil vi i Socialdemokratiet gerne sørge for, sammen med resten af oppositionen. Desværre er der ikke flertal for det i Kommunal Bestyrelsen.

Venlig hilsen

Esben Hansen – Næstformand

Tina Beck-Nilsson – Formand

Socialdemokratiet i Kalundborg

Del