Flere varevogne tømt for værktøj

Af Jens Nielsen

Seks varevogne har natten til onsdag været udsat for indbrud eller indbrudsforsøg i Høng. Gerningsmanden eller mændene har tømt varevognene for værktøj.

Der er formentligt tale om samme gerningsmand eller mænd, som natten til onsdag har begået indbrud i seks forskellige varevogne på Strandvej, Bøgens Kvarter, Borrehaven, Engvej og Svalevej i Høng.

Fælles for de mange indbrud er, at låsen til bagdøren på varevognene er ødelagt, eller der er skåret eller boret huller omkring låsen på dørene.

Fra de seks varevogne er stjålet en del værktøj, bl.a. højtrykskompressor med slanger og pistol, kapsav, dyksave, mange skruemaskiner, stiksav, rundsav, bajonetsav, slagboremaskiner, momentnøgle, el-høvl, en radio, en lamelfræser, ti batterier.

Eventuelle oplysninger om de mange tyverier til Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 114.

Gode råd fra politiet om at forhindre tyveri fra varebiler

Midt- og Vestsjællands Politi har nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at forhindre tyveri fra din bil:

  • Parker – om muligt – varebilen på en sådan måde, at det er besværligt at komme ind i den ad bag- eller sidedøre.
  • Deaktiver knappen til central oplåsning af bag- og sidedøre (hvis bilen er udstyret med en sådan knap).
  • Fjern særligt værdifuldt værktøj fra bilen
  • Mærk værktøj med f.eks. en særlig farve, initialer eller firmanavn mv., så stjålet værktøj vil være sværere at afsætte for tyven og nemmere for politiet at identificere ejeren
  • Biler, der parkeres i længere tid eller efter mørkets frembrud, bør parkeres, hvor der er belysning – og gerne i nærheden af beboelse. Undgå at parkere bilen på øde steder.

Del