AnnonceLuk annonce
Flere uddannelser sender studerende hjem

09-12-2020

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

COVID-19: I går erfarede TV-Kalundborg, at Allikelund Gymnasium har valgt at sende alle elever hjem fra i dag, onsdag den 9. december, grundet de høje smittetal alle vegne. Eleverne modtager virtuel undervisning, hvilket gælder for hele EUC Nordvestsjælland, således også Processkolen i Kalundborg. Ligeledes har Absalon valgt at omlægge til online undervisning på alle campusser fra onsdag.

38 kommuner lever fra den 9. december under skærpede restriktioner grundet de høje smittetal. Kalundborg er ikke en af de 38 kommuner, alligevel har flere uddannelsesinstitutioner valgt at lade deres studerende overgå til online undervisning frem til efter nytår. Allikelund Gymnasium har ligeledes valgt, at alle elever først skal møde på skolen igen mandag den 11. januar således, at alle med mistanke om smitte kan nå at blive testet efter juleferien, inden de fysisk møder på skolen igen.  

Vil undgå smittespredning

Beslutningen, der er truffet på Absalon tager to grundlæggende hensyn: ”Dels har vi en stor pendling mellem de sjællandske kommuner til vores uddannelsessteder. Det betyder, at der på alle campusser vil være en hel del studerende, der er bosat i én af de sjællandske kommuner, hvor smittetrykket er højt, og hvor man skal begrænse sin kontakt til andre. Absalon har et ansvar for ikke at bidrage til yderligere smittespredning, og derfor omlægger vi til online undervisning på alle campusser. Hertil kommer, at vi lægger vægt på at stille vores studerende så ens som muligt, når de går til eksamen – som det er højsæson for i december og januar,” fortæller rektor Camilla Wang.

Ligeledes forklarer rektor på Allikelund Gymnasium, Karen Marie Bach Christensen, at det høje smittetryk betyder, at de har valgt at gøre brug af forsigtighedsprincippet.

Det høje smittetryk vi oplever i samfundet på nuværende tidspunkt, har givet anledning til, at vi har valgt at gøre brug af et forsigtighedsprincip, og derfor omlægger vi undervisningen til virtuel undervisning,” fortæller hun. 

Folkeskoleelever sendes ikke hjem

På folkeskolerne i Kalundborg Kommune sender man ikke eleverne hjem. Man følger retningslinjerne centralt fra, som hidtil.

”Vi følger de retningslinjer, vi får centralt fra, og som vi hele tiden har fulgt mht. corona. Men jeg vil da ikke udelukke, at vi bliver lukket ned på et tidspunkt, hvis vi får for høje smittetal. Men at sende elever hjem fra folkeskolerne på nuværende tidspunkt er ikke noget, vi har drøftet,” fortæller Søren Ole Sørensen, der er direktør ved Kalundborg Kommune.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0