AnnonceLuk annonce
Flere muligheder med online behandling

20-02-2021

Teamet hos FysioCenter Kalundborg fejrede åbningen af deres online Sundhedshotel fotostudie ved at danse med på Jerusalema Dance Challenge, som lige nu går viralt verden over. Foto: Jens Nielsen. 

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Onsdag kunne FysioCenter, der ligger på Vestre Havneplads i Kalundborg fejre åbningen af deres online Sundhedshotel fotostudie. COVID-19 har nemlig betydet, at de har udvidet deres online del, og vil man gøre tingene ordentligt, må man også have både lokale og udstyr i orden. For FysioCenter Kalundborg handler det om, at man ikke taber nogle grundet COVID-19, fordi tilbuddet mangler.

Lokalet i kælderen hos FysioCenter Kalundborg skal udelukkende bruges til at lave online tilbud af god kvalitet til centrets patienter. Lokalet skal bl.a. bruges til virtuel holdtræning, genoptræning samt virtuelle konsultationer for alle dem, der af den ene eller anden grund ikke kan komme i centret fysisk. Ligesom, at sundhedsmyndighederne fortsat understreger, at man skal fortsætte online indsatsen, hvor det er muligt.

"Mange kender os som det lokale sundhedshotel, og vi er rigtig glade for, at vi nu også kan være deres online sundhedshotel med fleksible sundhedsforløb på distancen. Så vi kan hjælpe lige der, hvor det passer de mennesker, der har brug for vores hjælp. Det er vigtigt for os, at de virtuelle tilbud giver samme oplevelse af nærvær og kvalitet, som de fysiske tilbud, og vi har derfor indrettet et rum udelukkende til den online del af vores sundhedsarbejde. Det kan selvfølgelig ikke erstatte den fysiske del, men i nogle tilfælde er der faktisk ting, som vi kan gøre bedre online," fortæller Maja Helbo Jensen, der er fysioterapeut & Partner i FysioCenter Kalundborg.

Fra en nødvendighed til en styrke

Maja Helbo Jensen fortæller endvidere, at FysioCenter Kalundborg implementerede online sundhedstilbud, som en del af sundhedscentrets praksis, da al ikke-kritisk behandling blev udskudt den 13. marts 2020, og op mod 1.500 patientforløb blev sat i bero for en tid. Selv efter den gradvise genåbning har de fulgt Sundhedsstyrelsens retningslinjer, og fortsat prioriteret tele- og online sundhedsindsatser, hvor dette er muligt. Både undersøgelse, behandling og træning.

”Allerede tidligt blev det klart hos os, at der er opgaver, som vi fremadrettet kan løse bedre ved, at inddrage online løsninger. Fx. kan en del genoptræning foregå hjemmefra, så patienter sparer tid på transport. Det kan også være patienter langvejs fra, der ønsker at benytte nogle af vores specialiserede tilbud. Vi har løbende haft fokus på læring og optimering af vores online tilbud, og set på, hvad der virker og ikke virker, også når der ikke længere er COVID-19. Vi har ganske enkelt ønsket at lave en optimering af vores tilbud ved, at skabe nye og mere fleksible muligheder for vores patienter," siger Maja Helbo Jensen, og fortsætter: "Hvad der begyndte som en nødvendighed er faktisk blevet til en fordel på visse områder i vores arbejde. Det kan, som nævnt, være en fordel for de patienter, der har udfordringer ved at kommer hertil fysisk. De kan nu følge online forløb hjemme fra stuen. Det kan også være børn, som vi hjælper via motoriske observationer, hvor vi hurtigere kan observere og finde løsninger, når de er trygge i vante omgivelser. Det samme gælder for de af vore patienter, der oplever psykisk sårbarhed, og kan have svært ved at forlade trygheden derhjemme, og dermed ikke altid kan få de sundhedstilbud, de har brug for. Faktisk skaber online sundhedstilbud tryghed og nye muligheder for mange"

”Åbningsfesten” onsdag den 17. februar blev fejret i det nye online sundhedshotel fotostudie af flere af medarbejderne, der dansede Jerusalema Dance Challenge, hvilket er en challenge (udfordring), der er gået viralt verden over. Den går ud på, at alle danser den samme dans til den samme sang, og efterfølgende lægger videoen online.  

Man kan læse mere om FysioCenter Kalundborgs online sundhedshotel på FysioCenter Kalundborgs hjemmeside her: https://www.fysiocenterkalundborg.dk/online-sundhedshotel


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0