AnnonceLuk annonce
Flere klager over støj fra havnen

05-07-2021

Kalundborg Havn har fået en række klager over støj hen over weekenden. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg Havn har fået en række klager hen over weekenden om støj fra de tre oplagte ankerhåndteringsbåde. Det er især området omkring Møllebakken og Bryggervænget, der har været generet mest.

Stille vejr og en ændring i hvilket et af skibebe som leverer strøm til alle tre skibe, har givet støjgener for en række borgere i Kalundborg hen over weekenden, men Kalundborg Havn lover, at ændre på forholdet i løbet af mandagen.

Alle har peget på, at støjen formentlig kommer fra de tre oplagte ankerhåndteringsbåde – placeret ved kaj 3 og 4 – ved færgeterminalområdet, oplyser Kalundborg Havn.

De tre omhandlede skibe har været oplagt på positionerne siden d. 7. april 2021 uden, at Kalundborg Havn har modtaget klager. Dette ændrede sig for 4 – 5 dage siden.

”Vi har undersøgt sagen og skal oplyse, at siden oplægningens start den 7. april har de fået el-leverancer fra skibet, der ligger ved kaj 4. Dette skib har forsynet de øvrige 2 skibe med strøm via kabel.

For ca. 5 dage siden ændredes dette således, at skibet ved kaj 3 overtog elforsyningsrollen til de 2 andre skibe. Årsagen til denne ændring var, at flere af skibene skulle testes før deres endelige forventede afsejling søndag den 4. juli 2021. Planen var afsejling af 2 af bådene i søndags,” fortæller havnedirektør Bent Rasmussen.

Afsejlingen af skibene søndag blev aflyst, da der desværre er konstateret Covid-19 om bord hos et besætningsmedlem. Skibene ligger lige nu isoleret, hver især, mens test og gentest foretages. Besætningsmedlemmerne må således ikke blandes og ikke gå fra skib til skib. Det er en meget svær situation og meget uheldigt for rederi, skibe og besætning, oplyser Kalundborg Havn.

”Vi har nu trods alle genvordighederne fået aftalt, at den oprindelige strømleverance fra skibet ved kaj 3 genetableres senest kl 18.00 i dag mandag den 5.juli. Det betyder, at vi forventer at være tilbage på samme niveau, som før borgerne følte jer støjplaget.

Som nævnt håber vi det ændrer støjbilledet – så alle kan leve med det – mens vi kommer igennem den lidt svære situation med covid-19 om bord. Herefter forlader 2 af skibede Kalundborg,” siger Bent Rasmussen


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0