Flere indbrud i varebiler

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I sidste uge var det Høng, der stod for skud i forbindelse med indbrud i parkerede varevogne. I denne uge er det Gørlev. 

Natten til torsdag har der været tyveri i flere varevogne, der stod parkeret på henholdsvis Solvangen og Hyldetoften i Gørlev. I den ene varevogn på Solvangen var der smadret en rude, og der var blevet stjålet en hel del værktøj fra varevognen. En del af værktøjet var mærket med orange farve og påsat klistermærke med firmanavnet.

I to andre varevogne parkeret på henholdsvis Solvangen og Hyldetoften i Gørlev var der boret et hul i højre sidedør på varebilen, hvorved låsen kunne påvirkes med et instrument/værktøj udefra. Fra begge varebiler var der blevet stjålet en masse værktøj, herunder bl.a. en elektrisk- og en benzindrevet hækkeklipper.

Fælles for de fleste indbrud i varebilerne i både Høng og Gørlev de sidste uger er, at låsen til bagdøren på varevognene er ødelagt, eller der er skåret eller boret huller omkring låsen på dørene.

Gode råd:

Midt- og Vestsjællands Politi har nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at forhindre tyveri fra din bil:

  • Parker – om muligt – varebilen på en sådan måde, at det er besværligt at komme ind i den ad bag- eller sidedøre.
  • Deaktiver knappen til central oplåsning af bag- og sidedøre (hvis bilen er udstyret med en sådan knap).
  • Fjern særligt værdifuldt værktøj fra bilen
  • Mærk værktøj med f.eks. en særlig farve, initialer eller firmanavn mv., så stjålet værktøj vil være sværere at afsætte for tyven og nemmere for politiet at identificere ejeren
  • Biler, der parkeres i længere tid eller efter mørkets frembrud, bør parkeres, hvor der er belysning – og gerne i nærheden af beboelse. Undgå at parkere bilen på øde steder.

Del