AnnonceLuk annonce
Flere har handlet bil fra fortovskanten

17-01-2021

Mathias Lykke, forretningschef hos Hans Frederiksen A/S. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Der er i øjeblikket ikke mulighed for at besøge en bilforhandler hvis man som privatperson vil købe ny bil, men bilforhandleren må gerne komme hjem til kunden. Det har givet flere handler hos Hans Frederiksen A/S i Elmegade i Kalundborg i denne uge.

Reglerne for handel med nye og brugte biler er langt fra logiske. Kunder må gerne prøvekøre en bil fra fortovet, men ikke fra forhandlernes, mennesketomme bilhuse.

Forhandlere må fremvise biler online, f.eks. ved hjælp af Facetime eller lignende videoopkald. Her kan sælgeren så filme bilen og give kunden en idé om den. Det er naturligvis ikke den samme oplevelse som at se og prøvekøre bilen i virkeligheden.

I sidste uge vedtog Erhvervsministeriet så, at hvis sælgeren kører ud og fremviser bilen hos kunden i stedet for på forhandlerens matrikel, så foregår det hele inden for lovens rammer. Her kan kunden også få lov til at prøvekøre bilen, men det skal som sagt foregå hos kunden.

Den mulighed har flere kunder benyttet sig af i denne uge, oplyser Mathias Lykke, forretningschef hos Hans Frederiksen A/S, der er forhandler af Ford, Hyundai, Renault og Dacia.

”I denne uge har vi da været hjemme hos kunderne flere steder i byen, vi har været en tur i Ruds Vedby og vise en helt ny bil frem, og vi har faktisk solgt flere biler på den måde i denne uge, men det er selvfølgelig langt fra som det plejer at være, men der er vilkårene lige nu,” fortæller Mathias Lykke, og fortsætter,

"Vi må gerne køre hjem til kunden og sidde ved deres køkkenbord, men kunden må ikke komme her i forretningen, modsat så må man gerne komme hvis man er erhvervskunde, dem er der åbent for på helt almindelige vilkår, så der er ikke noget at sige til, at kunderne bliver forvirret."


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0