AnnonceLuk annonce
Flere end nogensinde før deltog i affaldsindsamling

01-04-2019

 Familien Thomsen fra KFUM spejderne i Høng var også i sving med tænger og poser.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Den årlige affaldsindsamling har haft rekordstor opbakning. I løbet af ugen har over 200.000 børn og voksne været ude at samle affald i naturen, og især søndag blev der ryddet gevaldigt op i den danske natur, også i Høng.

Titusindvis af frivillige borgere var nemlig rykket ud i det friske forårsvejr for at samle cigaretskod, dåser og andet affald i forbindelse med Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling. I Høng havde mere end 50 mennesker valgt at bruge søndagen til at indsamle affald. De mødte op i Ældresagens lokaler i det gamle rådhus og fik udleveret veste, opsamlingsstænger, handsker og poser. Det var Høng Lokalråd, der stod for arrangementet, sammen med Danmarks Naturfredningsforening.

”Der var tusinder af cigaretskodder. Der var afbrændt fyrværkeri og mange dåser og meget mere - desværre. Efter den blæsende indsamling var der kaffe og kage samt varm kakao til børnene,” fortæller formand for Høng Lokalråd, Niels Erik Danielsen, der i øvrigt var yderst tilfreds med dagens indsamling. 

"Det var godt, at vi, i Lokalrådet ,valgte at koble os på den nationale indsamling, det vil vi helt sikkert gøre igen,” slutter han. 

Foreninger, privatpersoner, virksomheder og kommuner i hele landet havde, i går, arrangeret op mod 1.200 lokale indsamlinger - det højeste antal nogensinde. Søndag blev hermed kulminationen på en uge, hvor rekordmange børn i forvejen havde samlet affald sammen med deres skoler og institutioner. I alt har over 200.000 børn og voksne deltaget i årets affaldsindsamling, vurderer Danmarks Naturfredningsforening.

Opmærksomhed er rettet mod affald

Danmarks Naturfredningsforening har i ugens løb oplevet en stigende interesse for affaldsindsamlingen, og flere skoler, institutioner og foreninger har i sidste øjeblik valgt at tilslutte sig den store hær af indsamlere.Traditionen tro har indsamlerne talt antallet af fundne dåser og målt, hvor mange kilo affald de har samlet. Som noget nyt i år er der også blevet talt cigaretskod.

I skrivende stund strømmer resultaterne fra de mange indsamlinger fortsat ind, og inden længe kan Danmarks Naturfredningsforening løfte sløret for, hvor meget affald, der er blevet fjernet fra den danske natur.

Fakta:

  • Affaldsindsamlingen blev skudt i gang med en officiel åbning i Aarhus mandag d. 25. marts.
  • I løbet af hverdagene deltog godt 150.000 børn som en del af 'skoleugen'.
  • Ugen kulminerede søndag med op mod 1200 lokale indsamlinger i hele landet.
  • Affaldsindsamlingen har eksisteret siden 2006.
  • Siden den første Affaldsindsamling har vi fundet 1,5 millioner dåser i naturen.
  • Affaldsindsamlingen har gennem tiden gjort de særeste fund: Lolitadukker, pengeskabe, dildoer, 86 par underbukser, en røggranat, jagtrifler og et klaver.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0