AnnonceLuk annonce
Flere byer mister deres ambulancer

22-12-2020

Af Jens Nielsen

Region Sjællands ambulancekørsel og liggende sygetransport er nu sendt i udbud, og der er udsigt til flere ændringer i beredskabet. Regionen hjemtager mindst halvdelen af opgaven, og også vagtcentralen hjemtages. Desuden ændres placeringen af en del af ambulancerne, så flere byer mister deres lokale ambulancer – mens andre får nye ambulancer, skriver Beredskabsinfo.dk

Efter omkring 70 år med ambulancer på Falck stationen i Snertinge, ser det snart ud til at være slut.

Som de øvrige regioner har Region Sjælland valgt at overgå til den såkaldte beredskabsmodel, hvor det er regionen – og ikke ambulanceoperatøren – som beslutter antallet af ambulancer og deres placering.

Med den nye kontrakt vil der ske en del ændringer i de nuværende ambulancers placering. Blandt andet er det slut med ambulancer i Snertinge og Ruds Vedby, hvor der i stedet oprettes nye stationer i nabobyerne Jyderup og Dianalund, skriver Beredskabsinfo.dk

Det betyder, at borgerne i især Havnsø området kommer til at vente endnu længere på en ambulance i forbindelse med sygdom og ulykker.

Region Sjællands udbud på ambulance området er opdelt i fire delaftaler. Regionen har truffet beslutning om at hjemtage i hvert fald to delaftaler til egen drift. Regionen forbeholder sig desuden muligheden for også at hjemtage driften i én eller begge af de resterende delaftaler.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0