Flere butikker hårdt ramt efter skybrud

Af Jens Nielsen

Flere af byens butikker har fået vandskade efter det næsten tre-dobbelte skybrud som ramte Kalundborg mandag eftermiddag.

Rengøringsfirmaer og skadeservicefirmaer har haft ekstra travlt i Kalundborg efter, at et voldsomt skybrud ramte Kalundborg mandag eftermiddag, hvor der blev målt 42 mm regn på en halv time.

Blandt de ramte butikker er Kvickly, H&M, Bog & idé og Bahne.

I Bahne væltede vandet pludseligt ind gennem butikken og løb også ned i kælderen, hvor mange varer er blevet ødelagt af vand.

”Vandet begyndte at løbe ind ved døren og inden for få minutter løb vandet nærmest som en flod ned gennem hele butikken,” fortæller Dorte Christensen, butikschef i Bahne, og fortsætter,

”Alle vores helt nye cuber til at stille varer på er ødelagt af vand, jeg var grædefærdig, de er så tunge så vi kunne ikke flytte dem, og mange af vores varer i kælderen er også ødelagt af vand.”

Bahne fik bl.a. hjælp fra en slamsuger og et skadeservicefirma mandag aften og tirsdag formiddag er rengøringsfolk i gang med at rengøre forretningen.

Alle kunder hjalp til

”Vi var nok omkring 15 kunder her i butikken da vandet begyndte at løbe ind, og alle kunder, såvel lokale som turister tog bare fat, alle gik bare i gang med at hjælpe med at få alt væk fra gulvet så det ikke blev ødelagt, de var bare så søde, det skal de have stor tak for,” fortæller Dorte Christensen.

Det meste af Kordilgade var oversvømmet i forbindelse med det kraftige skybrud og det har givet udfordringer for flere butiksejere.

Selv om flere butikkerne har været ramt af vandskade er der åbent alle steder.

Del