AnnonceLuk annonce
Snart varme igen

18-08-2016

Arbejdet med at udskifte de ødelagte fjernvarmerør går bedre end ventet. Foto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I går, onsdag, måtte Kalundborg Forsyning melde ud til en stor del borgere i Kalundborg, at der ikke var varmt vand før måske fredag. Kalundborg Forsyning har dog arbejdet hårdt på at få udbedret skaden, og det ser nu ud til, at det snart lykkedes.

Budskabet fra Kalundborg Forsyning var i går, at der først kom varme på igen omkring middagstid fredag. Men nu ser det imidlertid ud til, at de har været hurtigere, end de turde håbe på.

Fire mand har onsdag eftermiddag og aften gravet ned til de ødelagte fjernvarmerør, der ligger i området bag ved brandstationen på Rynkevangen. Kl. fire i morges mødte fire nye og udhvilede smede ind for at hejse de nye rør på plads, så svejsearbejdet kunne begynde.

”Røret, der er 16 meter langt, er kørt hertil i går fra Fyn, vi har gjort det klar og skåret det til, og nu er vi i gang med at lave svejsningerne. Det går rigtigt godt, vi er faktisk så langt fremme, at jeg tror, vi er færdige og klar til at fylde vand på omkring middag,” siger Jørgen Thostrup, der er entrepriseleder hos Jord og Fjernvarme Entreprenørerne, fra Viby Sj., der står for opgaven med at skifte fjernvarmerørene hurtigst muligt

Hans-Martin Friis Møller, der er direktør for Kalundborg Forsyning er dog lidt mere varsom med at sige, at der er varme på igen i dag, da han gerne vil sikre sig, at de kan nå at kontrollere alle de nye svejsninger, inden de melder ud til borgerne, at varmen er tilbage allerede i dag igen.

”Det er korrekt, at vi har fået røret hjem, og at man er i gang med at svejse det nu. Men sådanne svejsninger skal kontrolleres, så indtil vi er lidt længere i forløbet, fastholder vi prognosen, der hedder de 48 timer,” siger Hans-Martin Friis Møller, der dog vender tilbage med flere oplysninger om nogle timer.

Alle udsendelseslister tjekkes

Kalundborg Forsyning sender sms ud til alle borgere på deres forsendelseslister, når der fx sker ting som dette – at man ingen varme har i en periode. Men ikke alle borgere, der er berørte af problemet, har fået Forsyningens sms’er, og medarbejderne hos Kalundborg Forsyning arbejder derfor nu også på at tjekke alle deres lister, så det ikke sker i fremtiden.

”Vi har desværre haft flere borgere, der ikke har fået vores beskeder, og derfor tjekker vi nu alle vores udsendelseslister, så de er i orden. Vi lærer også noget hele tiden,” siger Hans-Martin Friis Møller.

Kalundborg Forsyning skrev ud til alle berørte borgere i går, at man gratis kan tage bad i Kalundborg Hallen, det tilbud er der dog, indtil nu, ikke mange, der har benyttet sig af. Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0