Fjerkræbesætning smittet med fugleinfluenza

En hobbybesætning med fjerkræ er smittet med fugleinfluenza H5N8, viser prøver fra Statens Serum Institut (SSI). Fjerkræholdet ligger i Hallenslev ved Gørlev oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Besætningen består af et mindre antal ænder og høns. Fødevarestyrelsen aflivede fuglene i dag fredag for at forhindre yderligere smitte til fugle i området.

Dagens udbrud er det tiende i danske besætninger siden november. Derudover finder myndighederne stadig mange døde, vilde fugle med fugleinfluenza.

Fugleinfluenza smitter sjældent mennesker, men er dødelig for fugle. Fødevarestyrelsen opfordrer derfor fortsat både erhvervsbesætninger og hobbyavlere til at vise stor forsigtighed i omgangen med deres fugle, så fugleinfluenza ikke spreder sig.

Du kan være med til at mindske risikoen for, at dine dyr får fugleinfluenza ved at holde dem under tag, fodre dem under tag og skifte fodtøj, inden du går ind til dyrene.

Du kan læse mere om råd og de regler du skal følge under et udbrud af fugleinfluenza på Fødevarestyrelsen.dk.

Smittezone rundt om besætningerne

• Fødevarestyrelsen har oprettet en tre og en ti kilometer zone rundt om den smittede besætning. I tre km zonen skal alle ejere af hobbyfjerkræ og fugle registrere deres dyr på landbrugsindberetning.dk inden 20. marts. Formålet er at sikre tæt overvågning, så Fødevarestyrelsen kan reagere hurtigt på nye udbrud tæt på.

• I begge zoner er det forbudt at sælge æg samt at flytte æg, høns og andet fjerkræ uden tilladelse fra Fødevarestyrelsen.

Del