AnnonceLuk annonce
Fitnesscentre og sports- og svømmehaller må åbne mandag

07-06-2020

Nu bliver der igen mulighed for at dyrke fitness indendørs, her billede fra Go Form i Kalundborg. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Alle landets indendørs træningsfaciliteter kan igen byde danskere velkommen fra mandag 8. juni. Det har et enigt folketing vedtaget lørdag aften.

Åbningen sker som en del af den såkaldte fase 3 i genåbningen. Af aftalen fremgår det bl.a., at partierne er enige om fra d. 8. juni at genåbne indendørs idræts- og foreningsliv, som ikke allerede er omfattet af åbning, samt at genåbne alle lokaler, hvor der udøves idræts- og fritidsaktiviteter, herunder spillehaller, lege- og badelande, svømmehaller og træningscentre.

Det vil sige at den udendørs træning som både Go Form og CrossFit Kalundborg har tilbudt deres medlemmer den seneste lille måned, nu kan rykke indendørs, og i TGU kan zumbatræningen også rykke indenfor.

”Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundet omkring i Danmark. Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde.” udtaler kulturminister Joy Mogensen i en pressemeddelelse.

Der var ellers lagt op til, at indendørs sport skulle vente til fase 4 og dermed starten af august, før de igen måtte åbne dørene for gæster.

Men udviklingen af coronaepidemien i Danmark er gået godt, og smittetrykket er nu så lavt, at regeringen ønsker at fremrykke åbningen til fase 3, der træder i kraft 8. juni.

Kulturministeriet er i gang med at udarbejde retningslinjer for de områder, der nu kan åbne. Retningslinjerne udarbejdes i dialog med sektorpartnerskaberne, herunder sundhedsmyndighederne.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0