AnnonceLuk annonce
Fisker finder håndgranat

03-07-2020

Torsdag fangede en fisker en noget anderledes fisk - en håndgranat. Privatfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I går fangede en fisker en noget speciel fisk i form af en håndgranat ved Halleby Å. Han tilkaldte straks politiet, der kom med det samme.

Torsdag sidst på eftermiddagen ville 32-årig Jesper Nielsen fra Kirke Helsinge vise sin mor magnetfiskeri, og de var derfor kørt til Halleby Å for at fiske lidt. Jesper Nielsen smed linen ud, og der var hurtig gevinst, dog ikke i form af en fisk, men en håndgranat. 

”Jeg kunne med det samme se, at det var en håndgranat, da jeg fik den op over vandet. Det var ikke lige det, jeg havde forventet at fange, må jeg sige. Jeg ringede straks til politiet, der kom med det samme. De vurderede, at det var en ægte håndgranat, og tilkaldte forsvarets sprængstofeksperter,” fortæller Jesper Nielsen.

Håndgranat fra 2. Verdenskrig

Håndgranaten blev håndteret af forsvarets sprægstofeksperter og efterfølgende kørt forsvarligt væk. 

”Forsvarets sprængstofeksperter vurderede, at der er tale om en gammel håndgranat, som højst sandsynlig stammer fra 2. Verdenskrig. De håndterede den og kørte den efterfølgende væk,” fortæller kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, Charlotte Tornquist.

Jesper Nielsen fortæller, at sprængstofeksperterne ydermere fortalte ham, at der er tale om en M36 håndgranat, som det engelsk militær benyttede flittigt. Den er produceret mellem 1935 og 1976.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0