AnnonceLuk annonce
Firmaer opfordres til at handle lokalt

03-11-2020

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Inden længe står julen for døren, og derfor er mange virksomheder snart i gang med at finde ud af, hvad deres medarbejdere skal have i julegave. Mange af de lokale virksomheder, små som store, handler lokalt for netop at støtte op om lokalsamfundet, men reglerne fra SKAT gør det indimellem lidt mere besværligt, og den lette løsning lokker også.

COVID-19 situationen har ikke gjort det lettere for de lokale virksomheder i Kalundborg, og derfor bør der måske netop nu være ekstra fokus på at handle lokalt i det omfang, det er muligt. Det gør rigtig mange virksomheder i kommunen også, men reglerne om beskatning af fx gavekort komplicerer, hvad der burde være ligetil.

Frustration over regler

Mei Kanstrup, der er aktivitetskoordinator ved Vores Kalundborg, er frustreret over, at der ikke er en bedre løsning for fx gavekort til Vores Kalundborg for virksomheder, der gerne vil handle lokalt, men som også har brug for, at det er let og tilgængeligt, og vel at mærke ikke er et problem i forhold til SKAT.

”Fx ringer Avos, der er et lokalt firma, for at høre mht. at købe gavekort hos Vores Kalundborg som julegave til medarbejderne i firmaet. Jeg må desværre meddele dem, at de bliver beskattet af at købe et gavekort. Jeg forsøger derefter at finde en anden løsning, men der er ingen løsning. Det er dybt frustrerende, at reglerne er sådan, når man netop gerne vil, at alle virksomheder i Kalundborg handler lokalt. Mange virksomheder lader deres medarbejdere bestemme en eller anden ting via en hjemmeside, og det er da også fint, men det hjælper bare ikke de lokale butikker. Havde det været for ti år siden, havde medarbejderne ikke selv bestemt sine julegaver. Jeg kan godt se at det er lettere, men det hjælper bare ikke lokalområdet. Konsekvensen af, at det er let er måske, at nogle butikker lukker, og vi har altså nok tomme butikker i byen i forvejen,” udtaler Mei Kanstrup.

Henriette Poulsen, der er administrativ kvalitetsmedarbejder hos AVOS fortæller, at de, til trods for, at det ikke er muligt at købe gavekort eller andet via Vores Kalundborg til medarbejderne i julegave, alligevel handler julegaverne lokalt: ”Vi kontaktede Vores Kalundborg, fordi vi gerne vil støtte det område, hvor vi har firma. Derudover bor mange af medarbejderne også i området, og man bløder jo lidt mere for eget område. Men vi har heldigvis fundet en løsning, så alle julegaverne bliver købt lokalt.”

Konkurrenter til det lokale

Netop den lette løsning er attraktiv hos virksomheder, og derfor vinder nettet eller andre lette løsninger nogle gange.

”Vi har et firma, der jævnligt kommer på vores kontor, her køber vi alle vores kontorartikler, og de sælger også julegaver. Jeg ville gerne handle julegaver lokalt, men jeg får ikke taget mig sammen til at køre ud i byen for af finde gaver til medarbejderne. Førhen købte vi gavekort til Handelsstandsforeningen (i dag Vores Kalundborg), men det er jo ikke længere lovligt,” fortæller Peter Obel, der ejer Obel Transport A/S i Kalundborg.

Hos Kalundborg Forsyning fortæller kommunikationsansvarlig hos Kalundborg Forsyning, Anne Sødal Aagren, at de handler julegaver til medarbejderne via nettet. Eller rettere medarbejderen vælger selv sin julegave på en hjemmeside: ”Vi køber julegaverne online, hvor den enkelte medarbejder kan vælge mellem 10 forskellige gaver. Det har vi gjort i mange år.”

Hos Novo Nordisk i Kalundborg bestilles julegaverne centralt fra, ligesom i resten af koncernen, dvs. de bliver ikke købt lokalt i Kalundborg.

Flere virksomheder handler lokalt 

Andre lokale virksomheder handler lokalt, og opfordrer også alle andre til at gøre det samme: ”Vi støtter op, så vidt muligt, lokalt. Det har vi gjort i alle årene, også til vores samarbejdspartnere, og det vil jeg også gerne opfordre til, at andre virksomheder gør, så vi på den måde hjælper hinanden,” fortæller Niels Jørgensen, der er medejer af Multi-tech i Kalundborg.

Hos Equinor i Kalundborg er man heller ikke i tvivl om, at det har stor betydning for lokalsamfundet, at man handler lokalt i forretningerne: ”Når vi køber gaver hos Equinor Refining Denmark, Kalundborg, tilstræber vi, at det er købt lokalt, så vi støtter mest muligt,” fortæller kommunikationschef hos Equinor Kalundborg, Charlotte Balslev.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0