AnnonceLuk annonce
Fire mænd anholdt for bedrageri

30-10-2020

kontakt@tv-kalundborg.dk

Fire mænd fremstilles fredag i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som mistænkte i en større sag om bedrageri. En sag, hvor man, over for ældre borgere, har franarret dem deres betalingskort eller på anden vis fået adgang til deres netbankoplysninger. Bl.a. er en ældre dame i Høng blevet franarret penge på den måde.

Midt- og Vestsjællands Politi har gennem den senere tid modtaget en del anmeldelser fra ældre borgere, bl.a. også i Kalundborg Kommune, som uopfordret var blevet kontaktet af personer, der udgav sig for at være ansat i fx ofrenes pengeinstitut eller i Nets. Under foregivelse af, at der var problemer med enten et betalingskort eller mistænkelige transaktioner på ofrenes bankkonti fik personerne herved overtalt ofrene til enten at udlevere selve betalingskortet med tilhørende kode eller få adgang til ofrenes netbank via personlige oplysninger.

Efterforskning i bedragerisagerne førte politiet på sporet af fire mænd, som blev anholdt på Sjælland torsdag eftermiddag. De anholdte, der er i alderen 17-21 år, var ved anholdelsen i besiddelse af flere betalingskort tilhørende ofrene for deres kriminalitet.

”De anholdte er mistænkte i en lang række af sager om grov udnyttelse af især ældre borgeres tillid til ansatte inden for bankverdenen. Den tillid har de pågældende groft misbrugt for at opnå en økonomisk vinding på andres bekostning,” siger politikommissær Martin Eise Eriksen, der leder af efterforskningen i sagerne om økonomisk kriminalitet.

De anholdte mistænkes for at have snydt ældre borgere siden slutningen af september måned, og vil i forbindelse med fremstillingen i grundlovsforhøret blive sigtet for 13 forhold begået i primært Midt- og Vestsjællands politikreds, men også i andre politikredse på Sjælland.

"Det samlede beløb i sagerne er foreløbigt opgjort til mindst 200.000 kr., men beløbet kan sagtens nå at blive højere under vores fortsatte efterforskning,” supplerer Martin Eise Eriksen.

Efterforskningen, som grundlag for mistanken mod de fire mænd, har vist, at de formentlig kan mistænkes for yderligere forhold mange steder på Sjælland, så politikredsene vil arbejde sammen om at få optrevlet deres aktiviteter.

Anklagemyndigheden vil i grundlovsforhøret i dag kl. 13 ved Retten i Roskilde begære de fire mænd varetægtsfængslet, og endvidere begære retsmødet afholdt for lukkede døre af hensyn til politiets fortsatte efterforskning.

Læs også Ældre snydt af falske bankmænd


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0