Fibia går i gang på Røsnæs

Fibia går i gang på Røsnæs til april. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Igennem flere år har man på Røsnæs forsøgt at samle nok husstande til at få Fibia til at lægge fibernet i området. Det er nu lykkes – og denne gang med stor opbakning fra lokalområdet.

516 husstande på Røsnæs har nu sagt ja tak til at få gravet fibernet fra Fibia ind til deres hus. Fordi man på Røsnæs har været så hurtige til at samle folk om projektet, går gravearbejdet allerede i gang til april.

”Det var ikke meningen, at de ville gå i gang så hurtig, men nu går de allerede i gang til april. Vi er kommet først i køen, fordi vi har været hurtige om at melde os til. De tager sommerhusområderne først, men målet er, at alle på Røsnæs, der har meldt sig til, har fået Fibernet inden udgangen af 2021. Folk kan dog stadig nå, at melde sig til, men det er vigtigt, at de gør det nu, mens gravmaskinerne er herude. Det bliver dyrere ellers,”fortæller Mogens Anholm, der har fungeret som en af tovholderne på projektet.

Han fortæller endvidere, at han er glad for, at det endnu engang er lykkes for beboerne på Røsnæs at stå sammen om et projekt selv om, at ikke alle har problemer med Wifi forbindelsen, som det er nu.

Nogle har ingen problemer med internettet, men andre derimod har haft store problemer med forbindelsen. Det er nok rigtig kommet frem under corona, da folk har siddet meget hjemme både med job og skole. Nogle steder er der jo huller, og dermed forbindelse som et u-land. Vi må være solidariske med dem, der har store problemer, det plejer vi at være herude, og det har vi også formået at være denne gang,” siger Mogens Anholm.

Mogens Anholm har fungeret som tovholder på vegne af Røsnæs Udvikling- og Beboerforening, hvor han også er næstformand, ved bl.a. at kontakte en masse grundejerforeninger. Men derudover er der også en hel del andre private aktører, der har hjulpet til i kampen for at få Fibia til at lave fibernet på Røsnæs. 

Del