AnnonceLuk annonce
Fastelavn er mit navn

12-02-2021

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

COVID-19 har givet udfordringer på alle leder og kanter, og ligeledes er Fastelavn også offer for restriktioner. Men byens skoler finder måder at holde fastelavn for de elever, der er tilbage fysisk på skolerne. På Kalundborg Friskole fejrer man således også fastelavn i dag, fredag, til stor glæde for børnene.

På søndag er det fastelavn, en af de højtider, som børn elsker mest. Men COVID-19 har spændt ben for at afholde fastelavn, som de fleste kender den, og derfor har man måtte tænke alternativt. Det har de gjort rundt omkring på skolerne i kommunen, og på Kalundborg Friskole har man således taget ”stalden” i brug, hvor der er varme og masser af plads. Her kan de klasser, der er tilbage på skolen fysisk, deles op, og således skiftes til at slå katten af tønden, som traditionen foreskriver, men samtidig overholder de restriktionerne.

Børnene trængte til at holde fastelavn

Skoleleder René Tholander fortæller, at man selvfølgelig overholder alle restriktioner, men at de også er meget glade for, at de besluttede at afholde fastelavn for eleverne, da de trængte til, at der skete lidt i en - lige nu - lidt svær hverdag.

”De slår katten af tønden i hold i stalden, hvor der er god plads, og alle restriktioner kan overholdes. Derefter er eleverne ude i klasserne, hvor de spiser fastelavnsboller og hygger sig. Den historie, som de normalt fremfører i gymnastiksalen for hele skolen, laver de i år i klasserne, hvor det bliver filmet og lagt ud. Fordelen er jo så, at så kan forældrene også se med i år,” fortæller René Tholander, og fortsætter: ”Vi var nødt til at gøre et eller andet, de trænger virkelig til, at der sker noget andet. Men der er ingen tvivl om, at de er lykkelige for at være tilbage i skole igen. Vi er jo også ekstra heldige lige nu med en masse sne og sol. Så mangler vi bare at få de sidste elever tilbage på skolen også.” 

Fastelavn fejres også virtuelt

Men også de elever, der endnu ikke er kommet i skole, dvs. 5. til 9. klasse, fejrer fastelavn i dag, dog på en lidt anderledes måde end vanligt.

”Vi har lavet seks valghold, som de alle har kunne melde sig på. Lige nu er 56 elever fx i gang med at bage fastelavnsboller, mens andre er ude på et slags motionsløb enkeltvis for at finde nogle poster. 5. til 9. klasse slutter af med en Kahoot med præmier,” fortæller René Tholander.  

Kahoot! er en spilbaseret læringsplatform, der bl.a. bruges i skoler og på andre uddannelsesinstitutioner. Dens læringsspil, "kahoots", er brugergenererede multiple choice-quizzer, der er tilgængelige via en webbrowser eller Kahoot-appen.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0