AnnonceLuk annonce
Fanget på Filippinerne – Kom ikke med særfly

07-04-2020

Bob Arup fra Ubby, her sammen med sin kæreste. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Bob Arup fra Ubby er stadig strandet på Filippinerne, og ved ikke hvornår han kommer hjem, alt er lukket ned. Han kom ikke med særfly til Danmark selv om han havde sikret sig en billet.

108 danskere er bragt hjem fra Filippinerne i et særfly arrangeret af Udenrigsministeriet. Med på det fly skulle Bob Arup fra Ubby havde været, han havde betalt hele 10.500 kr. for en billet, men på grund af sygdom kom han ikke med, og er nu strandet i byen Davao, 1300 km. fra hovedstaden Manilla.

”I lufthavnen fik jeg det dårligt med vejtrækningsproblemer og hovedpine, så jeg søgte lidt væk, personalet i lufthavnen tilkaldte nogle læger, og hele området hvor jeg sad, blev spærret af indtil der kom en ambulance og hentede mig og kørte mig på hospitalet, hvor jeg var i otte timer for at blive tjekket. Jeg havde fået en lunkeinfektion, og heldigvis var det ikke Corona,” fortæller Bob Arup over en telefon fra Davao, Filippinerne.

Den 12. februar, mens det var sikkert at rejse ud, og corona var noget kineserne havde, tog Bob Arup fra Ubby til Filippinerne, dels for at besøge sin kæreste og for at deltage i en bryllupsfest.

Nu er Bob Arup strandet i Filippinerne og aner ikke hvornår han igen kan være tilbage i Ubby.

Han og kæresten har lejet sig ind i en lejlighed over Airbnb i byen Davao, Lejligheden bevogtes af lokale vagter dag og nat, og der er udgangsforbud mellem kl 21 og 06, og kun en fra hver husstand må handle ind hvis man er i besiddelse af en indkøbspas.

”Der bliver strammet mere og mere op på alt hernede, så det jeg frygter lidt er, at de forlænger restrektionerne mere, her arbejder folk fra dag til dag, dvs, at det de tjener om dagen, det spiser de mad for om aftenen, og størstedelen af befolkningen er fattige og har ikke kunne arbejde den sidste måned, alt er lukket ned, og derfor frygter jeg lidt at der sker optøjer. Som udlænding ser lokalbefolkningen jo os som omvandrende hæveautomater, de tror alle udlændinge har mange penge,” fortæller Bob Arup.

Bob Arup, der savner sine fire drenge i Danmark, regner med at skulle blive i Filippinerne indtil verden igen begynder at lukke op, og er godt klar over at der kan gå flere måneder, inden han igen kan komme tilbage til Danmark.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0