AnnonceLuk annonce
Billedserie: ´Fanger´ måtte føle sig frem

18-10-2018

I det sorte 'Tissøvand' skulle deltagerne føle sig frem med tæerne, efter genstande i vandet. Foto: Jens Nielsen

Hvidebæk Lokalråd og Kalundborg Biblioteker havde inviteret børn til et nyt rigtigt spændende arrangement torsdag i efterårsferien, nemlig ’Fangerne på biblioteket’.

Fangerne på biblioteket er en lokal udgave af det kendte tv-show fra 90'erne, hvor forskellige hold blev stillet over for sjove og udfordrerne opgaver.

Det var Niels Brødsgaard fra Lokalrådet som havde fået ideen til den spændende aktivitet, og hele 18 frivillige var med til at afvikle dagen.

De mange deltagere som var mødt frem, 10 hold i alt, blev stillet over for en række udfordrende opgaver på de 12 poster som var placeret inde og ude ved Ubby Bibliotek, hvor især følesansen kom på arbejde.

Når hver opgave var løst, fik deltagerne et bogstav (ledetråd) med videre i konkurrencen, da alle 12 bogstaver var indsamlet, skulle deltagerne så danne det magiske ord, med lidt hjælp fra bibliotekarerne. Kodeordet var ’Blæksprutter’, som jo er bibliotekets logo.

De mange børn som deltog, måtte mange prøvelser igennem før de kunne danne kodeordet, bl.a. skulle der findes en genstand i en spand tapetklister. I en kasse skulle deltagerne bestemme om det var levende eller døde ting, her var bl.a. en levende hamster.

Udenfor var opstillet et badebassin med sortfarvet vand, eller som deltagerne fik besked på, vand fra Tissø, her var det af med sko og strømper og så ellers op i bassinet og føle med tæerne.

Også den gamle gravhøj Korshøj ved siden af forsamlingshuset var inddraget i konkurrencen, her skulle der også føles efter genstande i en kasse i det mørke gravkammer.

I et af de små rum i forsamlingshuset var placeret to piger, sminket med blod, her skulle børnene i næsten totalt mørke, finde ledetråden i en gammel kiste.

Ingen tvivl om at deltagerne fik en noget anderledes god oplevelse i efterårsferien, og alle børn slap levende ud fra biblioteket, alle med en præmie i hånden.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0