Fang den største hornfisk

Havneparken er endnu engang centrum for årets Hornfiskefestival. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Fishing Zealand afholder i samarbejde med Kalundborg Kommune, Høng- Gørlev og Kalundborg Sportsfiskerforening Hornfiskefestival søndag d. 16. maj i Kalundborg Havnepark, hvor der, som vanligt, er konkurrence om at fange den tungeste hornfisk.

Hornfiskefestivalen løber af stablen i Kalundborg, hvor Kalundborg Havnepark udgør den autentiske og atmosfærefyldte kulisse omkring en hel søndag, der står i hornfiskens tegn. Nerven i Hornfiskefestivalen er konkurrencen, som går ud på at fange den tungeste hornfisk fra kysterne i Kalundborg Kommune.

Søndag d. 16. maj vil der være mulighed for at dyste om en lang række flotte præmier. Der er nemlig præmier til de fem tungeste hornfisk i kategorierne børn under 12 år, unge under 18 år og endelig voksne. Konkurrencen er dermed for alle og der er flotte præmier for en værdi af 15.000 kr.

Hornfisken er særdeles underholdende og relativ nem at fange. Den giver samtidigt en rigtig god fight. Det gør hornfisken til et ideelt bytte for alle aldre. Kort sagt lægger hornfisken op til et rigtigt folkeligt fiskeri, uanset om man er øvet eller nybegynder.

Har man aldrig prøvet at fiske før, så er der alligevel mulighed for at være med i konkurrencen. Ved Havneparken vil det nemlig være muligt at låne fiskeudstyr, og samtidig vil dygtige medlemmer fra sportsfiskerforeningerne i Høng, Gørlev og Kalundborg, stå klar til at hjælpe folk godt i gang med fiskeriet efter de hornfisk, som svømmer helt ind i Kalundborg Havn.

Konkurrencen foregår langs alle kyster i Kalundborg Kommune, så der er masser af muligheder, for samtidig at benytte konkurrencen til en god forårstur i naturen. På Hornfiskefestivalens Facebookside kan der læses mere om program, præmier og tilmelding. 

Hornfiskefestivalen arrangeres i et samarbejde mellem Kalundborg Kommune, Fishing Zealand og de tre sportsfiskerforeninger i Høng, Gørlev og Kalundborg.

Hornfiskefestivalen afvikles under hensyn til gældende Covid-19 restriktioner.

Fakta:

I løbet af maj, styrer kæmpe stimer af hornfisk mod Danmark. Faktisk er hornfiskene ude på lidt af en svømmetur, for de kommer hele vejen ovre fra De Britiske Øer, hvor de har overvintret. I Danmark søger hornfisken helt ind på det lave vand, hvor de både gyder og æder løs af bl.a. børsteorme, småfisk og rejer. Hornfisken kan blive helt op til en meter lang og veje over et kilo. 

Del