AnnonceLuk annonce
Fang den største fisk

29-04-2019

Lørdag den 11.-12. maj er der igen Hornfiskefestival i Kalundborg. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Fishing Zealand afholder i samarbejde med Kalundborg Kommune, Høng- Gørlev og Kalundborg Sportsfiskerforening Hornfiskefestival den 11. -12. maj i Kalundborg Havnepark, hvor der, som vanligt, er konkurrence om at fange den tungeste hornfisk.

Hornfiskefestivalen løber af stablen i Kalundborg, hvor Kalundborg Havnepark udgør den autentiske og atmosfærefyldte kulisse omkring en hel weekend, der står i hornfiskens tegn. Nerven i Hornfiskefestivalen er konkurrencen, der løber over hele weekenden, som går ud på at fange den tungeste hornfisk fra kysterne i Kalundborg Kommune, og der er mange flotte præmier på højkant. Konkurrencen blev sidste år udvidet med en selvstændig bådkategori, og der er endvidere præmierækker for børn, unge og voksne.

I Havneparken vil der ligeledes være mulighed for at prøve kræfter med fiskeriet efter hornfisk - også selvom du aldrig har rørt ved en fiskestang før. I Havneparken vil der nemlig både være instruktører og udlånsfiskegrej til rådighed, så der er gode muligheder for at få hjælp til at fange sin første hornfisk. Havneparken kommer også til at fungere som base for hele festivalen og det er her, at hornfiskene til konkurrencen bliver indvejet. På pladsen vil kommunens naturvejleder endvidere præsentere krible-krable-aktiviteter for de mindste, og der vil være salg af øl og vand. Ligeledes er det muligt at få fyldt grejæsken op fra et lille udsalg af det mest elementære grej til hornfisk. 

Både lørdag og søndag vil der blive budt på smagsoplevelser, når de lokale sportsfiskerforeninger ryger nyfangede hornfisk. Sportsfiskerforeningerne byder i øvrigt velkommen i det store telt i Havneparken, hvor de også vil fortælle mere om deres virke og faciliteter.

Hvorfor hornfiskefestival

Ideen med Hornfiskefestivalen er at skabe fokus på det gode fiskeri, der findes langs Kalundborg Kommunes kyster. Arrangørerne bag Hornfiskefestivalen er; Gørlev Sportsfiskerforening, Høng Sportsfiskerforening, Kalundborg Sportsfiskerforening, Kalundborg Kommune og Fishing Zealand. Arrangørerne er rigtig glade for at kunne gentage denne begivenhed og håber på, at Hornfiskefestivalen netop kan sætte mere fokus på de skønne kyster og de mange gode fiskemuligheder. 

Hornfiskefestivalen har tidligere ligget på Samsø, men er nu flyttet til de smukke kyster i Kalundborg Kommune, og her danner Kalundborg Havnepark altså udgangspunkt for festivalen. Der vil i øvrigt være en lille grejgave til alle der, kigger forbi Havneparken og fremviser deres deltagerbevis og en ekstra grejgave til de 100 første.

Læs mere om festivalen på www.hornfiskefestival.dk, hvor der også er henvisninger til fysisk og online billetsalg. Hornfiskefestivalen har også sin egen Facebook-side, som bliver opdateret løbende, festivalens program kan også ses her.  Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0