AnnonceLuk annonce
Stor udrykning til falsk anmeldelse om knivstikkeri

07-04-2021

Af Jens Nielsen

En 16-årig dreng fra Kalundborg er blevet sigtet for falsk anmeldelse af et knivstikkeri natten til søndag som fik politi og redningsmandskab til at rykke massivt ud.

Lørdag nat klokken 01.09 fik politiet fra alarmcentralen en melding om, at der skulle være sket et knivstikkeri på en bestemt vej i Kirke-Hyllinge.

Anmelderen havde herefter afbrudt forbindelsen, så yderligere oplysninger om knivstikkeri kunne ikke fås. Da hverken politiet eller redningspersonale kunne undlade at reagere på en sådan anmeldelse, rykkede politiet med adskillige patruljer, ambulancepersonale og en nødbehandler ud til det oplyste gerningssted så hurtigt som muligt, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Myndighederne kunne hverken finde tilskadekomne, anmelderen eller vidner på det oplyste gerningssted, hvorefter politiet begyndte at efterforske i sagen for at finde ud, hvorfra anmeldelsen kom.

Det lykkedes i den forbindelse at finde frem til en ungdomsfest i Kirke-Hyllinge-området, hvor politiet fandt frem til ejeren af den telefon, hvorfra anmeldelsen om knivstikkeriet var indgivet.

Ejeren af mobiltelefonen – en 17-årig ung mand – kendte ikke noget til opkaldet, idet han under festen havde lagt telefonen fra sig. Politiet fandt efterfølgende frem til 16-årig ung mand fra Kalundborg, som erkendte at have misbrugt den 17-åriges telefon til det, som han opfattede som ”telefonfis”.

Politiet havde sammen med de øvrige myndigheder en anden opfattelse af opkaldet til alarmcentralen, så den 16-årige blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om ugrundet påkaldelse af hjælp og derved forårsaget udrykning af bl.a. politi- og ambulancepersonale.

Den 16-årige sigtede og hans værger kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sagen, som også de sociale myndigheder vil blive underrettet om.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0