AnnonceLuk annonce
Faglige møder på Statoil Raffinaderiet

17-07-2017

Statoil Raffinaderiet i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

En række af skifteholdene på Statoil Raffinaderiet i Kalundborg er gået til fagligt møde. Årsagen er utilfredshed med skifteholdsplanen for 2018.

Hos Stat­oil Refining Denmark i Kalundborg har indtil videre tre af de syv hold af operatører på skiftehold, holdt faglige møder. Årsagen er, at medarbejderne er utilfredse med den nye skifteholdsplan for 2018, som ledelsen har sendt ud. Det skriver sn.dk

Ifølge planen skal medarbejderne have flere weekendvagter samt flere vagter på skæve tidspunkter, eksempelvis klokken 15-23 og 23-07.

De syv skiftehold tæller omkring 105 medarbejdere. Hvert enkelt hold bestemmer selv, om de vil holde fagligt møde. Selv om det indtil videre kun er tre af holdene, der har holdt møder, kan det, ifølge Janne Britt Saxtoft, der er talsmand for et af skifteholdene, skyldes ferieperioden, skriver sn.dk.

Hos Statoil har ledelsen ikke givet tilladelse til de faglige møder, men de har endnu ikke haft betydning for produktionen, fortæller driftsdirektør Jørgen Krogager.

”Vi har jo syv hold, så indtil videre har nogle af de andre hold arbejdet, mens de andre har holdt møder”, siger han til sn.dk.

Ifølge Jørgen Krogager skyldes den nye skifteholdsplan et ønske fra Statoil om at kunne få det maksimale ud af medarbejderne, når de er på arbejde.

Statoil er nu er i dialog med operatørernes tillidsrepræsentanter, men Jørgen Krogager har svært ved at komme med et bud på, hvornår der kan findes en løsning på problemet på grund af sommerferieperioden, oplyser sn.dkFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0