AnnonceLuk annonce
Færre boliger til salg

06-02-2021

Der er solgt usædvanligt mange boliger i de første uger af 2021, og det tvinger udbuddet yderligere ned.

Udbuddet af boliger faldt igen i januar. Det viser nye udbudstal fra Boligsiden for primo februar. Alene den seneste måned er antallet af villaer og rækkehuse til salg faldet med 5,6 procent, og i forhold til for et år siden er udbuddet nu en fjerdedel lavere end dengang.

I Kalundborg Kommune var der 391 boliger til salg i januar i år, mod 483 sidste år. Det er et fald på 19%, oplyser Boligsiden.

”Antallet af huse til salg er faldet hver måned siden corona-nedlukningen i marts sidste år, og det er usædvanligt, fordi udbuddet typisk stiger i starten af året frem mod foråret, hvor det begynder at falde i takt med, at antallet af handler stiger. Sådan er det ikke i år. For udbuddet falder markant, og der bliver solgt så mange boliger, at nogle uger i januar har overgået selv de bedste forårs- og sommeruger de seneste år. Det er en atypisk udvikling,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Det er ikke kun udbuddet af huse, der er faldet. På landsplan er der 6,9 procent færre ejerlejligheder til salg nu end for en måned siden, mens antallet af sommerhuse på markedet er faldet med 10,2 procent.

”Sælgerne har opdaget, at der bliver solgt mange boliger, og at priserne er historisk høje. Derfor kommer der da også flere boliger til salg end normalt, men det er ikke nok til at sikre et stabilt udbud, hvor vi ser de små månedlige udsving, vi er vant til. Så nok er der flere sælgere end normalt, men fordi der er så mange købere, så ser vi, at udbuddet bliver mindre hver måned,” siger Birgit Daetz.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0