Aftrådt garder – gik 100 km. hjem

Af Jens Nielsen

19-årige Emilie Glad fra Kalundborg er aftrådt ved Den Kongelige Livgarde i Høvelte. I stedet for at feste gik hun 100 km. hjem til Kalundborg.

Først i august sidste år tjekkede Emilie Glad ind som garder på Høvelte kaserne, 29 år efter sin far Eske Glad tjekkede ind samme sted, ligesom farfar Jan Glad også har været garder.

Fredag aftrådte Emilie, og så skal der normalt festes, men Emilie Glad valgte i stedet for at gå hjem til Kalundborg, en såkaldt Mammutmarch, 100 km på under 24 timer.

”Jeg er nok lidt småtosset, alle de andre gik ud og drak, men jeg bestemte mig for at gå hjem til Kalundborg, 100 km. på under 24 timer,” fortæller en meget træt Emilie Glad da vi møder hende i Jyderupskoven lørdag omkring kl. 14.

”Vi blev vækket fredag morgen kl. 05 og så har jeg ikke sovet siden, nu er jeg bare træt og har et par panodiler i mig, det gør lidt ondt nu,” siger Emilie Glad, som siden Holbæk har tre venner med som støtte på den lange tur, og blot mangler 11 km.

De 100 km. startede ved Høvelte Kasserne fredag aften kl. 19.30. Undervejs har Emilie haft følgeskab af far og mor, Eske og Janne, på skift, men det meste af natten har hun gået alene.

Emilie Glad nåede sit mål på de 100 km. 21 timer efter starten fredag aften. Nu skal der soves igennem, og fremtiden for den nu tidligere garder står på en uddannelse som Kommunikations designer.

Del