AnnonceLuk annonce
Fællesskab er vejen frem

17-01-2019

’Hele Danmarks Familiekub' handler om fællesskab og netværk familier imellem. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I eftermiddags afholdte Tryghed og Trivsel et arrangement i festlokalet i Sct. Olaiparken, hvor man fortalte om projektet ’Hele Danmarks Familiekub’, der har til formål at skabe fællesskab og netværk mellem familierne i området.

Hele Danmarks Familieklub blev i dag introduceret for beboere i Sct. Olaiparken i Kalundborg. Det er Tryghed & Trivsel, der står bag arrangementet, og økonomisk rådgiver i Tryghed & Trivsel, Marianne Ohrt, fortæller:

”Hele Danmarks Familieklub er et koncept, som A.P. Møllerske Støttefond støtter med økonomiske midler, for at få startet familieklubber op i hele Danmark, og vi har endnu ingen i Kalundborg, og fordi det er os, der starter det op her, er det forbeholdt beboere heroppe.” 

Konceptet er at få en masse familier til at knytte bånd. Familierne skal mødes med hinanden, i en klub, der drives af frivillige, og man har allerede flere, der har meldt sig, til at hjælpe med projektet. 

”Vi gør det for at give familierne et stærkere netværk, og for at de kan lære hinanden at kende. Det kan være etniske danske familier, og det kan være familier med indvandrerbaggrund. De skal være sammen med hinanden, hygge sig og skabe relationer. Det smitter forhåbentlig af på lysten til at være med til andre ting heroppe, og danne et rigtig godt fælleskab,” siger Marianne Ohrt.

Fællesskab skaber et godt miljø

Netop fællesskab er en af grundpillerne i projektet, og det er Aida Said, der bor i Sct. Olaiparken, enig i, er en meget vigtig ting for at skabe et godt miljø. 

"Når man lærer hinanden at kende, kommer der et fællesskab, og det er vigtigt - også her, hvor vi bor. Vi er bare almindelige mennesker, familier med børn, unge, ældre - vi alle vil gerne være med til at skabe noget godt, også for området heroppe, så jeg synes, at projektet Hele Danmarks Familieklub er en rigtig god idé," siger hun.

Også Midt- og Vestsjællands Politi var til stede ved arrangementet, og de hyggede sig sammen med alle de fremmødte.

"Vi vil gerne være med til at fortælle den gode historie, og når vi har tiden til det, er vi med til den slags arrangementer. Her bor familier og alle mulige andre, der gerne vil det danske liv, og de er også trætte af det dårlige ry, som området har fået. Det fylder for meget. Der sker også mange gode ting heroppe, og så giver det os noget, at vi kender dem, og de kender os," siger Dorte Friis fra Midt- og Vestsjællands Politi, der var til stede sammen med kollegaen Jesper Engel.

Hjertevarme frivillige sat på opgaven

Hele Danmarks Familieklub er et projekt under KFUM’s Sociale Arbejde, der har fået til opgave, at starte så mange familieklubber i Danmark, som muligt, og A.P. Møllerske Støttefond yder, som tidligere nævnt, økonomisk støtte til projektet.

Arrangementet i eftermiddags begyndte med et oplæg, hvor projektrådgiver, Karina Busch Simonsen, fortalte om Hele Danmarks Familieklub, og derefter sluttede man af med fællesspisning, hvor der var lækker arbaisk mad, som tre kvinder fra Sct. Olaiparken havde lavet.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0