AnnonceLuk annonce
Fællesskab er, når vi hjælper hinanden.

18-03-2020

Læserbrev:

Fællesskab er når vi hjælper hinanden

De grimme scener eller historier med hamstrende mennesker er forhåbentlig fortid, nu. Jeg tror nu SoMe og pressen var en accelerator for de historier. Mig selv nærmest menneskene, er heldigvis de færreste. De fleste viser samfundssind og rigtig mange rækker hånden frem for at hjælpe andre. Masser af hjælpegrupper er dukket frem, primært gennem de sociale medier. De etablerede hjælpeorganisationer oplever også at danskerne melder sig i hobetal – rigtig mange vil hjælpe med gøremål som indkøb, hundeluftning eller mediciafhentning.  Studerende og pensioneret sundhedspersonale melder sig klar til, at give en hånd med hvor der er pres på. Det er fantastisk og skaber en sammenhæng i vores land der er uvurderlig.

Det er ikke alle steder at myndigheder, folketing og regering arbejder så koordineret og i samklang som tilfældet er i DK lige nu. Der er masser af kulørte eksempler fra fjerne steder der lander på avissiderne og mens både farverige og frygtelige billeder afspilles i et væk på sociale medier, laver ansvarlige politikere, faglige organisationer og arbejdsgiverorganisationer en trepartsaftale i Danmark. En aftale der er lavet på rekordtid og under et voldsomt økonomisk pres. Aftalen sikrer at arbejdstagere og virksomheder kan holde skindet på næsen under det pres som Corona virusset sætter hele Danmark under.  Regeringen arbejder på foranstaltninger så solo virksomheder forhåbentligt også kan klare sig gennem den krise vi står på kanten til.

Den danske model virker!  En trepartsaftale i denne situation kan ikke garantere at alle virksomheder overlever eller sikrer alle typer af ansatte. Men det er et unikt redskab som få lande kan benytte sig af. 

Herfra skal der lyde en tak til dem som er med i de overenskomstbærende fagforeninger (OK fagforening) og virksomhederne der er med i arbejdsgiverorganisationerne – det er dem der her tager ansvar. 

Esben Hansen

Gl. Raklev 1, Kalundborg


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0