AnnonceLuk annonce
Få indbrud i sommervarmen

09-08-2018

Af Jens Nielsen

Der er registreret meget få indbrud i private boliger i sommervarmen. Borgerne er gode til at holde øje med hinandens boliger oplyser politiet.

Indbrudstyvene holder enten sommerferie eller også holder varmen dem i ro, der bliver kun anmeldt meget få indbrud hvert døgn i hele Midt- og Vestsjællands Politikreds.

Hele politikredsen har den seneste tid modtaget få anmeldelser om indbrud i private boliger til trods for, at det stadig er sommerferietid, hvor mange boliger kan være forladte af ferierende og bortrejste ejere.

Mange har dog truffet aftale med familie, naboer eller venner om at føre tilsyn med boligen under ferien.

Generelt kan politiet konstatere, at borgerne – trods sommerferietid – er rigtig gode til at holde øje med usædvanlig aktivitet i sit eget område. Hvis man ser f.eks. et fremmed køretøj eller bemærker personer, der opfører sig mistænkeligt i nabolaget, har mange borgere givet disse oplysninger videre til politiet.

Borgernes observationer i eget nabolag kan være den afgørende brik i politiets efterforskning for at komme indbrud i private boliger til livs.

Politiet formoder, at kampagner om f.eks. Nabohjælp kan være medvirkende årsag til både det lave antal indbrud i private boliger, men også den øgede fokus hos borgerne til at holde øje med mistænkelig aktivitet i nabolaget. Generelt er politiet meget taknemmelig for disse borgerhenvendelser og informationer, der bruges i efterforskningen af den type berigelseskriminalitet.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0