AnnonceLuk annonce
FN’s 17 verdensmål set med en kunstners øjne

15-06-2021

Af journalist Sonja Husted Rasmussen

Soroptimisterne inviterer til fernisering på Hans Tyrrestrups udstilling i morgen, onsdag, i Galleri Gry, Dyrehøj Vingård.

- Et scoop!

Sådan betegner Gunver Jensen fra Soroptimist International Kalundborg det faktum, at kunstneren Hans Tyrrestrup selv er til stede, når der er fernisering i Galleri Gry på Dyrehøj Vingård i morgen onsdag mellem kl. 14 og 16. Hans Tyrrestrup vil fortælle om udstillingen, og Soroptimisterne er vært ved et traktement.

Soroptimist International (soroptimister: Søstre, der vil det bedste) har på verdensplan eksisteret i 100 år, og i Danmark fejres 100-året med Hans Tyrrestrups kunstudstilling, der bliver vist rundt om i landet. Han har med inspiration fra FN’s 17 verdensmål malet 17 malerier og skrevet 17 små digte.

Klubben i Kalundborg har ikke lige så mange år på bagen men fejrer i år sit 75 års jubilæum. Det sker ved en reception på lørdag den 19. juni i Aktivitetscenter Munkesøen, og klubben uddeler i dagens anledning 75.000 kr. til lokale, nationale og internationale projekter.

Samtidig fejres de 75 år altså med kunstudstillingen inspireret af FN’s verdensmål, og begrunder det med, at ”som soroptimister finder vi det af stor vigtighed, at alle tager del i det globale ansvar for en bæredygtig  verden”.

Udstillingens titel er The Global Goals, og for den internationalt kendte danske kunstner har FN’s målsætning om ansvar for klodens fremtid betydet et vendepunkt og har åbnet for en ny kunstnerisk inspiration.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0