AnnonceLuk annonce
FC Prostata – nu også i Nordvestsjælland

15-04-2019

De to nabokommuner Holbæk og Kalundborg samarbejder om at skabe et nyt motionstilbud for mænd med prostatakræft. FC Prostata er et tilbud om motionsfodbold for mænd med prostatakræft. Der er plads til alle, både den aldrende Messi og den absolutte nybegynder. Kom og vær med, når Svinninge IF starter et nyt FC Prostata-hold op for mænd med prostatakræft.

”Vi har valgt at samarbejde om dette tilbud, fordi vi ved at mændene er derude, og vi vil gerne finde ud af, hvor stor interessen og behovet er for dette særlige tilbud. Derfor har DBU hjulpet med i første omgang at finde en klub som ligger nogenlunde midt imellem de to kommuner,” fortæller sundhedskonsulent Jytte Larsen fra Kalundborg Kommune.

”Der har længe været efterspurgt et tilbud specifikt til mændene. Her er der en oplagt mulighed, for at lave noget aktivt, samtidig med man møder andre i samme situation, som man kan dele sine erfaringer med,” siger sundhedskoordinator Kristine Rousing fra Holbæk Kommune.  

Det bliver Svinninge IF som kommer til at stå for FC Prostata Nordvestsjælland.

Om prostatakræft og fodbold.

Desværre rammes rigtig mange mænd af prostatakræft. Med omkring 4.500 nye tilfælde om året, gør det sygdommen til den mest udbredte kræftform blandt mænd. Og det kan være svært at finde en god måde at komme i gang med motion (igen) efter et sygdomsforløb, og det kan være en udfordring at finde noget, man har lyst til at blive ved at møde op til i det lange løb.

Her er fodbold en rigtig god motionsform. Motionsfodbold er god og varieret træning, som styrker både krop, kondi og knogler. Men det er ikke alt. Spillerne på de eksisterende FC Prostata-hold rundt omkring i landet fortæller, at det bedste ved holdet er det gode fællesskab og sammenholdet, der får dem til at stille op på grønsværen uge efter uge.

Læs mere om FC Prostata på www.dbu.dk/fxprostata

FC Prostata i Svinninge IF i samarbejde med Kalundborg og Holbæk Kommune:

• Hvor: Svinninge IF, Svinninge Sportscenter, Svinningehallen 1, 4520 Svinninge

• Opstartsmøde tirsdag 23. april kl. 16.30 – 17.30

• Træning hver tirsdag kl. 16.30-17.30

• Pris: max 150 kr. årligtFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0