AnnonceLuk annonce
Etablerer 900 hektar stort vildt naturområde

27-05-2021

Det er ægteparret Iben og Anders Møller som står bag Kattrup Gods og traktørstedet Strids Mølle. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kattrup Gods mellem Jyderup og Tissø har netop lanceret en ny hjemmeside om etablering af et nyt 900 hektar stort vildt naturområde hvor der bl.a. skal udsættes europæisk bison, elg, kronvildt, dåvildt, vildheste og vildsvin.

Kattrup Gods har i generationer dyrket jorden efter konventionelle mark- og skovdriftsprincipper, men ønsker nu at sætte en ny kurs for området i respekt for stedets historie og særpræg.

Kattrup Vildnis, som er navnet på det nye store naturområde, vil i løbet af en kort årrække byde på vild natur med hjemmehørende græssende dyr på de tidligere markarealer, skove og enge, der tilsammen udgør et fantastisk naturområde. 

Kattrup Vildnis vil udgøre ca. 900 hektar ud af godsets samlede areal på 1.200 hektar. På de ca. 300 hektar udenfor hegnet, hvor man bevarer traditionel landbrugsdrift, omlægges til en driftsform, der bearbejder jorden mindst mulig, og dermed lagrer mere CO2.

”En meget væsentlig faktor i at genskabe vild natur på Kattrup bliver store hjemmehørende dyr, såsom europæisk bison, elg, kronvildt, dåvildt, vildheste og vildsvin. De skal gå vildt og skabe naturpleje, der sikrer, at arealerne ikke vokser til, men derimod blomstrer og skaber liv til flora, fauna,” oplyser Kattrup Gods på den netop oprettede hjemmeside.

Kattrup Vildnis er under etablering, men er i princippet allerede åbent for besøgende. Der er tale om et privatejet område, og udgangspunktet for adgangen til naturområdet er, at der er den samme adgang for gæster, som der er i dag. 

”Vi ønsker, at alle skal have adgang til unikke, personlige oplevelser i naturen, og vi opfordrer til, at man bruger naturen på en måde, så man forstyrrer mindst muligt,” oplyser ægteparret Iben og Anders Møller, som ejer Kattrup Gods og traktørstedet Strids Mølle.

Der er allerede nu forslag til vandreture i Kattrup Vildnis, som starter ved traktørstedet Strids Mølle (Åvej 2, 4470 Svebølle), hvor der også kan parkeres. 

Læs mere om Kattrup Vildnis, klik her


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0