AnnonceLuk annonce
Et travlt år med næsten 600 udrykninger

05-01-2019

Stationsleder Jan Malev gennemgik 2018. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Traditionen tro var brandmændene fra Kalundborgstationen under Vestsjællands Brandvæsen samlet til nytårsparole den første lørdag i året, sammen med bl.a. borgmesteren, repræsentanter fra politiet og Falck. Næsten 600 gange er brandfolkene rykket ud sidste år i Kalundboirg Kommune.

I mange år er den første lørdag i året ensbetydende med at alle brandfolk fra Kalundborg og Gørlev, samles til nytårsparole på brandstationen i Kalundborg, og sådan var det selvfølgelig også i år.

En sammenkomst hvor det forgangne år bliver gennemgået og man ønsker hinanden godt nytår.

Borgmester Martin Damm var første mand i talerækken, og han sagde bl.a.

”Vi er glade for jeres indsats, at i altid er klar hele døgnet rundt, til både virksomheder, naturbrande og boliger, vi er trygge ved at i er der når vi har brug for det.”

Der var også en stor tak til de mange brandfolk fra Helle Søeberg, direktør for Vestsjællands Brandvæsen,

”Jeg vil sige tak for jeres store engagement, og den gode og åbenhjertelige dialog, jeg ved godt i siger at jeg ikke hører efter, men jeg hører faktisk hvad i siger, og jeg håber vi kan fortsætte den gode dialog. Jeg håber vi får et godt 2019 og tak for indsatsen i 2018,” sagde direktøren bl.a. i sin tale.

Et travlt 2018

2018 har været et travlt år for brandfolkene som har slukket brande i Kalundborg Kommune. Hele 586 gange har alarmen lydt, nat og dag, og der er rykket ud til brand i bygninger, virksomheder, natur, samt en række redningsopgaver, ikke mindst den tørre sommer har givet rigtigt meget travlhed med mange markbrande.

”Den 22. juli fik vi en markbrand på Vesterbygård i Jerslev, hvor det brændte rigtigt godt, foruden mandskabet fra Kalundborgstationen, deltog der mandskab fra Ruds Vedby, Snertinge, Mørkøv og Gørlev, og mens vi var i gang med at slukke den store markbrand, fik vi fem øvrige alarmer om brand i marker og landbrugsredskaber,” kunne stationsleder Jan Marlev bl.a. fortælle i sin uddybende gennemgang af året der gik.

Af andre store indsatser nævnte stationslederen det store benzin udslip i Gammelrand i februar, storbranden på Egemarke Gods i august, og en gårdbrand på Søvejen i Jerslev i september hvor flere grise omkom.

Jan Marlev havde også en stor tak til folkene fra det frivillige beredskab, som rykker ud og hjælper til med lys, luft og mad, og så var der også en hilsen til dem derhjemme,

”Til sidst vil jeg bede alle om at hilse jeres familie derhjemme, det er vigtigt at vi har vores bagland i orden,” sagde Jan Malev til de fremmødte fastansatte, deltidsansatte og frivillige.

Hædret for lang tjeneste

Fire brandmænd blev i forbindelse med nytårsparolen hædret for deres indsats i henholdsvis 10 og 20 år 

Leif Juul, 20 år, Henning Sand, 20 år, og Tom Koustrup, 10 år, alle fra Gørlevstationen og Claus Fabrin, 20 år, fra Kalundborgstationen.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0