AnnonceLuk annonce
Et stykke af Danmarkshistorien bliver formidlet

07-03-2019

I denne uge er der emneuge på Sigrid Undset Skolen i Kalundborg, og børnene har om Danmarkshistorien. Foto: Gitte Korsgaard. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Eleverne på skolen arbejder ivrigt fra morgen til eftermiddag. Faktisk er de så travlt beskæftiget med emneuge på Sigrid Undset Skolen i Kalundborg, at de til at begynde med slet ikke opdager, at de har besøg.

I denne uge er der emneuge på Sigrid Undset Skolen i Kalundborg, og børnene har om Danmarkshistorien. Skolen er en specialskole, hvor børn med særlige behov går.  Her syder det af kreativitet, og eleverne på skolen er i fuld sving med diverse ting, der alle lærer dem om et stykke Danmarkshistorie - fra Bondestenalder og frem til besættelsestiden under 2. Verdenskrig. Både børn og voksne elsker det – det ses og mærkes tydeligt. 

Pia Marcher, der er lærer på Sigrid Undset Skolen, fortæller, at nogle af eleverne har været på museum i både Roskilde og Holbæk samt en tur på Røsnæs Fyr for at lære om et stykke af Danmarkshistorien. Derudover bliver der læst, fortalt, vævet, broderet, bagt brød, lavet lertøj, produceret videoer, øvet teater og meget mere på skolen i disse dage. 

Eleverne, der lærer om Vikingetiden, har fået deres vikingenavne, ligesom eleverne der lærer om Middelalderen, er blevet slået til riddere. Fælles for dem alle er, at de elsker emneugen, som de har en gang om året på skolen. Alle klasser deltager, men vælger hver især, hvilke periode af historien, de gerne vil beskæftige sig med. Endelig, efter en uges arbejde, skal eleverne vise deres arbejde frem for forældre i den kommende weekend. 

”Vi har haft emneuge de sidste ti år, og vi elsker det alle. Eleverne kan godt lide, at det er en anderledes uge, og de glæder sig alle meget til at vise det hele til forældrene på lørdag, og det gør vi da bestemt også,” siger Pia Marcher.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0