AnnonceLuk annonce
Et stort projekt - ingen varme og varmt vand i 48 timer

21-05-2019

Det er et omfattende projekt at svejse de store fjernvarmerør sammen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg Forsyning lukket for varmen og det varme vand i 48 timer, mens nye fjernvarmerør svejses sammen. Det er hovedledningen som der svejses på, og det påvirker 95 % af alle varmekunder hos Kalundborg Forsyning.

De 40 år gamle fjernvarmerør under jernbanen nær Slagelsevej i Kalundborg, der forsyner byen fra Asnæsværket, bliver i øjeblikket udskiftet, og der er tale om et større projekt. Undersøgelser har nemlig afsløret, at rørene, flere steder er så nedslidt og tæret, at der er risiko for eventuelle brud. Derfor har Kalundborg Forsyning besluttet at udskifte rørene. 

Nye rør er blevet boret under jernbanen på Slagelsevej og nu er arbejdet kommet til hvor de nye rør skal svejses ind på det eksisterende ledningsnet, derfor blev der lukket for varmen mandag aften kl. 20, og hvis alt går efter planen, og det tyder alt på, så er der varme igen senest onsdag aften kl. 20.

Nogle forbrugere kan måske synes at 48 timer er lang tid, men det kan desværre ikke gøres hurtigere.

”Der er selve håndteringen, monteringen, svejsningen og kontrollen som gør at der går 48 timer. Først skal vandet tappes af, inden selve monteringen kan begynde, og derefter så skal rørene svejses sammen, og man kan ikke bare sætte 10 mand til at svejse, der er meget begrænset plads at arbejde på, og når svejsningerne er færdige skal de røntgenfotograferes, så det er en lang proces inden der igen er varme, derfor tager det 48 timer,” fortæller projektleder Kenneth Aagaard, Kalundborg Forsyning.

De nye rør, der forsyner 95 % af fjernvarmekunderne, og som er boret ind under jernbanen, er 71 cm. i diameter med isolering, mens selve røret hvor vandet løber i er 45 cm. i diameter, så det er store rør der arbejdes med, men smedene var ved godt mod da TV-Kalundborg kikkede forbi tirsdag formiddag, selv om vejret ikke var det bedste, tidsplanen holder.

Ikke sidste gang uden varme

Det er selve hovedledningen fra Asnæsværket og frem til booster stationen på Slagelsevej der arbejdes på, og det bliver ikke sidste gang der bliver lukket for varmen, ledningen er nemlig 40 år gammel og trænger flere steder til renovering og udskiftning.

Lige efter sommerferien udskiftes et stykke af røret ved Svanevej, og til næste år følger der flere strækninger med hvor hovedledningen skal udskiftes, og det betyder hver gang at der skal lukkes for varmen til forbrugerne.

For at mindske generne for forbrugerne, er der mulighed for at tage et varmt bad den. 21. og 22. maj i Kalundborg Svømmehal i tidsrummet fra kl. 07-20.30.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0