AnnonceLuk annonce
Et skib fyldt med leg og latter

13-06-2018

Foto: Jokum Tord Larsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Igen i år er Legeskibet kommet til Kalundborg, og havneparken er fyldt med glade børn, der leger på de mange forskellige legeredskaber, som Legeskibet har haft med ombord, og som nu står rundt omkring i havneparken.

Udover de mange forskellige legeredskaber til børn, som Legeskibet har haft med til Kalundborg, er der også mulighed for fælleslege med "matroserne" fra Legeskibet, og en tur ombord på Legeskibet, hvis man er er skoleklasse, der aftaler at komme forbi.

Legeskibet ankom i går tirsdag den 12. juni, og fra og med i dag og frem til mandag den 18.juni er der åbent for offentligheden i tidsrummet 15-17 i hverdagene og kl. 11-17 i weekenden. Legeskibet afgår fra Kalundborg Havnepark igen tirsdag d. 19. juni. I tidsrummet 10-15 besøger forskellige skoleklasser Legeskibet.

Det er 4. år, at Legeskibet sejler rundt til forskellige havnebyer rundt omkring i Danmark, men næste år vil konceptet dog ændre sig. Til hvad, vides endnu ikke.

På Legeskibet er der bl.a.:

  • Maritimt inspirerede fælleslege og fællesdans iscenesat af Legematroserne
  • Sjov og udfordrende klatre- og aktivitetsrute rundt på hele installationen
  • Undervisning og demonstration af parkour på Legeskibets store parkourstativ
  • Bouldering i Legeskibets specielt indrettede legecontainer
  • Sømands-CrossFit-udstyr til træning på alle niveauer
  • Bevægelseslege på blødt underlag for de mindste
  • Kaste- og kamplege for de lidt større
  • Mindst ti forskellige gamle og nye bordspil.

Bag om idéen

Legeskibet er et samarbejde mellem Gerlev Legepark ved Gerlev Idrætshøjskole og Lauritzen Fonden, som har bevilget 16 mio. kr. til projektet. Formålet er at udvikle den særlige danske bevægelses- og legekultur, og projektet følges tæt af Syddansk Universitet, der vil sikre en løbende vidensopsamling og dokumentere effekten.

Legeskibet bygger på viden og erfaringer fra Gerlev Legepark, som i 2014 blev udnævnt til europæisk center for leg og legeudvikling af den globale idrætsorganisation TAFISA. Gerlev Legepark ved Gerlev Idrætshøjskole og Lauritzen Fonden har indgået et femårigt samarbejde omkring Legeskibet med henblik på udvikling af den særlige danske bevægelses- og legekultur. Samarbejdet er det største i Danmark mellem en idrætshøjskole og en fond, idet Lauritzen Fonden har bevilget 16 mio. kr. til projektet. Mere end 4 mio. danskere bor i nærheden af en havn, og vil umiddelbart kunne få glæde af Legeskibet, når det igennem sine store sommertogter besøger en lang række danske havnebyer.

Stadig VM i fodbold i havneparken

VM i fodbold starter i dag, onsdag den 13.juni, og de fleste dage vil der være visning af kampene i havneparken samtidig med at Legeskibet har åbentKlik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0