AnnonceLuk annonce
Et realistisk mål er en OL-billet i 2021

27-09-2020

Af Jens Nielsen

22-årige Mathias Zander Rysgaard er svømmer, har vundet 10 danske mesterskaber og et europamesterskab, og så er han fra Kalundborg. Lige nu arbejdes der på en OL-billet i 2021.

Mathias Zander Rysgaard startede med at svømme i Kalundborg Svømmeklub da han var bare fem år gammel, og siden er det kun gået en vej, nemlig mod toppen som en af landets bedste svømmere.

Der er svømmet rigtigt mange kilometer i svømmehallen i Kalundborg og der er hængt mange medaljer om halsen gennem årene.

Mathias Zander Rysgaard har nu nået et niveau hvor træningen foregår i Tåstrup hvor bassinet er 50 meter langt, mod de 25 i Kalundborg, og hvor der er trænere i international klasse.

Målet for Mathias er en OL-billet i 2021, som afvikles i Tokyo. Egentligt skulle OL havde været afviklet i år, men det satte corona pandemien en stopper for, men det er Mathias egentligt godt tilfreds med.

”Corona det er træls, men for mig er det et plus, nu får jeg et år mere til at træne og finpudse min form, som kun er gået opad, og så kunne det bare være fedt at blive udtaget,” siger kalundborgdrengen, der næsten har svømmehud mellem fingrene og lige nu er blandt landets bedste svømmere og har været med på det danske svømmelandshold de sidste to år.

Mathias Zander Rysgaard stiller op i disciplinen 100 meter fri.

Mangler sponsorer

Mathias bruger stort set al sin tid på træning, og modtager såkaldt atletstøtte, men det rækker ikke helt til at leve for, derfor håber han, at der er et eller flere firmaer som vil træde til som sponsor.

Mathias Zander Rysgaard har på nuværende tidspunkt hele 10 danske mesterskaber i bagagen, samt en EM-bronzemedalje i 4x50 meter medley mix sammen med Tobias Bjerg, Jeanette Ottesen og Pernille Blume.

Og netop Pernille Blume, der er OL-guldvinder og Jeanette Ottesen, der er både verdensmester og europamester, er blandt Mathias Zander Rysgaards træningskammerater.

For at komme i betragtning til OL, så skal man som svømmer deltage i to kvalifikationsstævner, hvor så de bedste får en billet til OL i 2021.

”Jeg synes det er realistisk, ikke mindst efter EM-bronzemedaljen sidste år, hvor vi slog den danske rekord,” fortæller Mathias Zander Rysgaard.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0