AnnonceLuk annonce
Et liv med biler

31-08-2019

Hans Frederiksen har haft et helt liv med biler, og er stadig ikke helt færdig med den del. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Et helt liv med biler. Det kan man vidst godt sige er tilfældet, når snakken falder på Hans Frederiksen, der tidligere har ejet Ford i Kalundborg i mange år.

Det hele begyndte for mange år siden. Det stod egentlig ikke skrevet i kortene, at Hans Frederiksen skulle arbejde med biler, men han blev uddannet mekaniker i Holbæk. Efter soldatertiden arbejdede han et par år på en Shell tankstation i Nykøbing i sommerperioden, men da 2. sæson gik på hæld, vidste Hans Frederiksen, at det var på tide at finde et job, han kunne have hele året, og han blev efterfølgende ansat i de bygninger, han senere skulle komme til at eje, og som han nu har givet videre til sin søn, Tom.

”Jeg blev ansat i disse bygninger hos Volvo i 1967, hvor jeg var frem til 1973. Dengang snakkede mekanikeren med kunden, og det holdte vi fast ved, og det fungerede. Men i 1969 blev Shell på Slagelsevej ledig, og jeg blev spurgt om jeg var interesseret. De skulle have svar dagen efter. Vi snakkede om det hjemme, og med banken, for vi havde jo ikke pengene, men banken sagde ja, og så gjorde vi det.Til at begynde med var der ikke kiosk. Det var en servicestation, hvor vi skiftede dæk, olie osv. Men vi havde travlt, og der kom flere og flere kunder, og vi byggede værksted på modsatte side af tankstationen på Slagelsevej i 1978. Så havde vi travlt begge steder. Men det var vel også byens største servicestation på det tidspunkt,” siger Hans Frederiksen, og fortsætter:

Vil du sælge biler?

”Der går et års tid, og ind ad døren kommer en mand fra BMW, og spørger, om vi vil sælge BMW. Jeg tænkte lidt over tilbuddet, og sagde så ja. Så fra 1981 solgte vi BMW i forretningen, og efterfølgende kom også Honda, da det er samme koncern.”

Planen var, nogle år senere, at Hans Frederiksen ville bygge udstilling til bilerne lige over for tankstationen på Slagelsevej, men fik da besked på, at vejen blev lukket, så det fremover ville være en blind vej. 

”Så skulle jeg ikke bygge udstilling der. De lukkede den i begyndelsen af 80’erne lukkede, og jeg fortsatte som hidtil. Men jeg havde sagt til min tidligere mester, der dengang ejede Volvo i Kalundborg, at skulle han sælge, skulle han sige til – og det gjorde han. Jeg købte bygningerne i 1987, hvor Volvo tidligere havde ligget, og hvor der efterfølgende havde været Toyota, men som nu stod tomme,” fortæller Hans Frederiksen.

Men i 1991 lavede BMW hele strukturen om, og Hans Frederiksen skulle ikke længere sælge BMW og Honda. Han tager i stedet Ford ind, fordi de har henvendt sig, da de gerne vil til Kalundborg.

Shell her og der

”I 1994 bliver jeg igen kontaktet af Shell, fordi Shell på Sct. Jørgensbjerg er ledig, og de spørger mig, om jeg er interesseret. Jeg havde jo stadig den anden tank, som dog var lavet noget om, da vejen jo blev lukket af. Jeg ringede til min søn, Tom, og sagde, at gjorde jeg det her, skulle han komme hjem. Han arbejdede på det tidpunkt i en bank, og var glad for sit job, men han var med på den, og kom tilbage til Kalundborg. Han havde dog intet med Shell at gøre, men derimod med bilforretningen, hvor vi herefter kørte tingene sammen,” fortæller Hans Frederiksen.

I øvrigt havde Hans Frederiksen også Shell i Jyderup fra 1982 til 1998, hvor der også var værksted og ligeledes en Ford filial. Shell tanken på Slagelsevej blev lejet ud i 2004, og blev for to år siden til værksted. Men Hans Frederiksen har stadig Shell på Sct. Jørgensbjerg, eller rettere hans søn Rasmus har, da Hans Frederiksen har overleveret det hele til sine to sønner.

Tiden går, og Nissan, der ligger lige ved siden af Ford i Kalundborg lukker, og Hans Frederiksen køber bygningerne i 2012, hvor han også begynder at sælge Renault. 

”I 2015 henvender Hundai i Kalundborg sig til mig. De havde et ønske om at sælge forretningen, jeg købte den, og så sluttede det faktisk også for mit vedkommende efter mange år med biler. Kort efter lavede vi et generationsskifte,” fortæller Hans Frederiksen, og understreger samtidig, at under hele forløbet har gode medarbejdere været den røde tråd for forretningen.

Nostalgi i form af gamle biler

Hans Fredriksen har gennem årene fået en fin samling af gamle fine biler. Planen var egentlig, at der skulle have været brugt lidt mere tid på dem, men tiden er gået, og nu synes Hans Frederiksen, at han er blevet for gammel til den plan

”Det gik ikke helt efter planen mht. de gamle biler, jeg har samlet gennem årene, men pyt med det. Jeg har haft travlt med andre ting, men de huser da en hel del nostalgi, og jeg er meget glad for dem.”

Hans Frederiksen er i dag officielt helt ude af billedet på Ford i Kalundborg, men han er stadig en del af det, og det er han glad for. 

”Det har været svært at give slip. Meget. Måske endda, at det ville have været lettere, hvis det hele var solgt til nogle fremmede, hvor jeg ikke længere kunne komme i forretningen. Dermed ikke sagt, at jeg ikke er glad for, at det hele bliver ført videre af min søn, ligesom min anden søn har overtaget andre ejendomme. Det er jo mit livsværk, der bliver ført videre af min familie, og det er jeg glad for. Men når man har arbejdet på noget i mange år, er det meget svært at give slip. Min kone spørger nogle gange, hvad jeg kører efter, når jeg kører derind, og jeg svarer, at det ved jeg faktisk ikke. Men jeg kan godt lide at komme i forretningen, og kunderne har altid stået mig nær. Dem kan jeg stadig få en snak med i ny og næ, og det er hyggeligt, for det savner jeg faktisk,” slutter Hans Frederiksen.  Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0