AnnonceLuk annonce
Et job med den bedste udsigt

15-03-2017

Jens Jørgen Kjærulff (i midten) sammen med skorstensfejersvendene. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Jens Jørgen Kjærulff er skorstensfejermester i Kalundborg med mere end 40 års erfaring, et job han aldrig har fortrudt.

Skorstensfejerfaget har stolte traditioner. Arbejdstøjet er for en skorstensfejer en uniform. Arbejdsredskaberne er de samme som generationer af skorstensfejere har brugt. Når skorstensfejeren får sit svendebrev erhverver han også retten til at gå med den høje hat. Netop den høje hat er et unikt brand som skorstensfejerfaget har oparbejdet igennem flere hundrede år.

”Der er bare noget stilet og ærefuldt over at gå i uniformen, en faglig stolthed”, siger Jens Jørgen Kjærulff, skorstensfejermester, der sammen med sine fire svende står for skorstensfejningen i gamle Kalundborg Kommune, Hvidebæk og en del af Gørlev. Faktisk har Jens Jørgen Kjærulff mere end 40 års erfaring som skorstensfejer, de sidste 10 år som mester, et arbejde med den bedste udsigt.

”Selv om det er rundt på tage i alt slags vejr, så har jeg ikke fortrudt det en eneste gang”, siger skorstensfejermesteren.

I Danmark er det vedtaget ved lov, at har man skorstene med ildsteder tilsluttet, skal disse efterses og renses af uddannede skorstensfejere, (mindst en gang om året eller efter aftale med kunden) bl.a. så skorstensbrand og forgiftningsfare mm. undgås.

I Kalundborgområdet er det Kalundborg Skorstensfejeren som klarer den opgave. Faktisk er det sådan, at firmaet er en kommunal skorstensfejervirksomhed, der er medlem af Skorstensfejerlauget og derfor også er omfattet af en kvalitetssikring, ligesom udgiften til skorstensfejningen afregnes nemt og bekvemt over ejendomsskatten, efter en pris som er fastsat af Kommunernes Landsforening.

Jens Jørgen Kjærulff og de fire svende renser alle typer ildsteder, herunder bl.a. pilleovne, brændeovne, halmfyr, Stokerfyr og pillefyr. De monterer derudover tagtrin, renselemme, allikeriste, samt udtagning af allikereder, og tilbyder renovering af brændeovne, såsom isætning af nye ildfaste sten, røgvendeplader og glassnor.

Det er også Jens Jørgen Kjærulff, der rykker ud på alle tider af døgnet, når brandvæsenet ringer og meddeler, at der har været skorstensbrand på en ejendom, hvilket betyder, at skorstensfejeren skal tilse og godkende skorstenen, før der igen må fyres.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0