AnnonceLuk annonce
Et indblik i Kalundborg Uddannelser

15-03-2020

Fra venstre: Gymnasiedirektør Malene Grandjean, Dorthe Kjær Pedersen, centerchef for Engineering and Science (Absalon), Christian Beenfelt, projektchef for Knowledge Hub Zealand, og Leif Dam Pedersen, uddannelseschef på Processkolen. Foto: Jens Nielsen

Der er igennem de seneste 10-15 år sket rigtig mange forandringer i uddannelsesverdenen. En forandring det kan være svært at følge med i, hvis man ikke er en del af uddannelsessektoren. Og selv når man er det, så kan række af mere eller mindre ulogiske forkortelser vanskeliggøre forståelsen af og overblikket over de mange uddannelsesveje. Det har EUC Nordvestsjælland i samarbejde med Absalon og Knowledge Hub Zealand sat sig for at gøre noget ved. EUC Nordvestsjælland har nemlig dedikeret marts måneds udgave af EUC by Night til at give et indblik i Kalundborgs uddannelser.

Torsdag den 26. marts kl. 17 på Processkolen skulle alle have haft mulighed for at blive en smule klogere på uddannelse og studiemiljø med fokus på Kalundborg og ikke mindst høre mere om planerne for Stejlhøj.

Christian Beenfelt, projektchef for Knowledge Hub Zealand, Dorthe Kjær Pedersen, centerchef for Engineering and Science (Absalon) og Malene Grandjean, gymnasiedirektør EUC Nordvestsjælland vil sammen give et indblik i de komplekse uddannelsesveje og komme med eksempler på forskellige tiltag for at fremme studiemiljøet i Kalundborg. Der skulle endvidere være mulighed for at høre mere om planenerne for Stejlhøj. Det var planen, at der skulle være mulighed at deltage i en rundvisning på Processkolen af Leif Dam Pedersen, uddannelseschef på Processkolen. En skole der bl.a. byder på en række spændende tekniske anlæg og nyindkøbte robotter.

Ideen med arrangementet er at give et overblik over uddannelsestyper og udpege, hvilke vi har i Kalundborg kommune. Samtidigt er der efterspørgsel på lidt klarhed i forhold til uddannelsessektorens mange forkortelser. Malene fortæller, at ideen til arrangementet blandt andet er kommet på baggrund af en række henvendelser fra borgere, som oplevede et behov for at få et overblik over uddannelserne i Kalundborg kommune. De fleste af disse borgere stod ikke selv og skulle træffe et uddannelsesvalg – Det var nemlig primært borgere på pension, som udtrykte et inderligt ønske om at forstå den uddannelsesverdenen, som deres børnebørn bevæger sig ind i. Dette afsæt understreger, at arrangementet er for alle.

”Selvom uddannelse er vigtig og selvom vi ikke har en forventning om, at der kommer 100 gæster, så er arrangementet ikke livsnødvendigt. Derfor har vi her knapt to uger før afviklingen af EUC by Night på Processkolen, grundet den aktuelle Corona-situationen i Danmark, besluttet at arrangementet flyttes til den sidste torsdag i oktober – Torsdag den 12.11.2020,” fortæller gymnasiedirektør Malene Grandjean.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0