AnnonceLuk annonce
Billedserie: Et helt nyt raffinaderi bliver pakket ud

07-05-2020

Det store telt bliver nu taget ned og forbipasserende kan se hvad der gemmer sig bag teltdugen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det store telt som har overdækket byggepladsen hos Avista Green på Kalundborg Havn, bliver nu taget ned og et helt nyt raffinaderi kommer til syne.

Tilbage i sommeren 2017 brændte Avista Oils (nu Avista Green) raffinaderi på havnen i Kalundborg, ned til grunden.

I november 2018 blev der taget første spadestik til et helt nyt raffinaderi, i september 2019 blev der afholdt rejsegilde, og nu varer det ikke længe før et helt nyt og topmoderne raffinaderi til spildolie, kan tages i brug, og nu kan forbipasserende endelig se hvad det store telt på byggepladsen gemmer på.

Hele byggepladsen har nemlig siden december 2018 været overdækket af et kæmpe telt, et såkaldt ’sitecover’ på omkring 1500 kvadratmeter. Og det har været svært at følge med i opførelsen af raffinaderiet bag teltdugen, men nu er byggeriet så langt fremme at det store telt bliver taget ned, og stålkonstruktioner, beholdere, pumper og varmevekslere kommer til syne.

Arbejdet med at tage det store telt ned begyndte onsdag og er fortsat torsdag, hvor også to store mobilkraner er kørt ind på byggepladsen, for at kunne nå de 35 meter op i toppen af det store telt.

En lang række af lokale firmaer er en del af de 150 mand som hver dag arbejder på opførelsen af Avista Greens nye raffinaderi på havnen i Kalundborg.

Det er meningen at Avista Green sætter deres nye raffinaderi i drift midt på sommeren i år.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0